Gå til indhold
Strategic Business Alliance

Skab stordriftsfordele for din virksomheds eksport

Stordriftsfordele er essentielle for din virksomheds eksportsucces. The Trade Councils rådigvere skaber alliancer for at hjælpe din virksomhed med at opnå resultater gennem skræddersyet eksportrådgivning og markedsføring af helhedsløsninger.

Små og mellemstore danske virksomheder kan sagtens drømme om at vinde store internationale udbud og skabe store forretninger internationalt, selvom store internationale projekter ofte kræver stordriftsfordele, erfaring og et kendt brand.

The Trade Councils rådgivere skaber nemlig en række alliancer på deres respektive markeder, hvorefter de finder relevante virksomheder og forbinder dem i alliancerne. På den måde skaber Strategic Business Alliance stordriftsfordele for din virksomhed, der dermed får en fordel i forhold til konkurrenterne. 

I internationale sammenhænge er der ofte behov for at kunne præsentere helhedsløsninger frem for enkeltprodukter. Og derfor er alliancer en fordel. Små og mellemstore virksomheders internationale potentiale vokser ved at indgå i større strategiske projekter. Store virksomheder kan samtidig drage nytte af at deres produkter markedsføres sammen med de små og mellemstore virksomheders specialiserede produkter.


Hvis din virksomhed bliver del af en Strategic Business Alliance bliver den en del af et virksomhedsnetværk, der styrker eksporten af dit produkt. Alliancens fokus er at samle og løfte små og mellemstore danske virksomheder på eksportmarkederne. Formålet er, at alle virksomhederne opnår mere eksport, hvad enten der er tale om et større udbud, et projekt eller adgang til helt nyt marked. 

”Vi valgte at deltage i en strategic business alliance i Frankrig på Eldercare-området, fordi vi kan nå bredere ud på markedet, når virksomheder, der komplementerer hinanden, går sammen om at præsentere de danske styrkepositioner på området.”
Peter Maindal Direktør, Vendlet ApS
Desuden kan din virksomhed få 35 procents tilskud på de rådgivningstimer, som aftales i alliancen.

The Trade Council organiserer alt fra klassiske eksportfremmeaktiviteter som markedsbesøg og konferencer til Global Public Affairs-aktiviteter. Sammensætningen af services vil blive skræddersyet til den konkrete alliances behov og ønsker. Målet er, at virksomhederne bliver positioneret på det valgte marked og opnår individuelle eller fælles ordrer.

The Trade Councils eksportrådgivere kan eksempelvis hjælpe med lokale markedsanalyser, kontakt til relevante beslutningstagere, overvågning af politiske tiltag og meget mere.
”The Trade Council i Paris gjorde et fremragende arbejde og gennem alliancen kom vi i kontakt med vores første kunder. Vi udsender nu ca. 8 tilbud om ugen og har indtil videre fået ordrer på 35.000 euro på det franske marked.”
Peter Maindal Direktør, Vendlet ApS

Strategic Business Alliance henvender sig til små̊ og mellemstore virksomheder, der har ressourcerne til at indgå̊ i en tæt alliance med eksempelvis større danske virksomheder. Derudover skal virksomhederne også have kapaciteten til både at bidrage til og drage fordel af alliancen.


Minimum tre danske virksomheder skal indgå i alliancen, og heraf skal mindst halvdelen være små eller mellemstore virksomheder. De små og mellemstore virksomheder skal have et dansk CVR-nummer, under 250 ansatte, en omsætning på maksimalt 375 mio. kr. og opfylde de internationale regler om statsstøtte, mens de store virksomhed blot skal opfylde de internationale regler om statsstøtte.

ønsker du at vide mere om strategic business alliance

Så kontakt os og hør næmere.

Loading...