Gå til indhold
inkubator

Med en inkubator får din virksomhed eget kontor i 15 lande

Drømmer din virksomhed om internationalisering med eget kontor i et bestemt land? Så er løsningen kun ganske få klik væk. The Trade Councils inkubatorordning giver din virksomhed mulighed for nemt og billigt at leje kontorer på Udenrigsministeriets faciliteter over hele verden.
Med en inkubator kan I både få mødelokaler, faste kontorpladser, skræddersyet rådgivning og din virksomheds navneskilt på en kendt adresse. The Trade Councils inkubatorordning er din virksomheds smutvej til internationalisering ved billigt og hurtigt at etablere sit eget kontor i et nyt land.

Lige nu tilbyder The Trade Council inkubatorløsninger på 23 af Danmarks ambassader, generalkonsulater og innovationscentre fordelt over 15 lande rundt omkring i verden - fra Sydafrika til Tyskland og Kina til Canada. Der er både mulighed for at få en fysisk eller en virtuel inkubator.

”En fysisk inkubator er en plug and play løsning. Man tager bare flyveren til lufthavnen i Chicago, og derfra er virksomheden kørende. Vi har sørget for alt lige fra julefrokosten til kaffemaskinen og opsætning af printer og netværk. Det en hurtig måde at komme i gang på. Man kan starte med at arbejde med det samme,” siger Jakob Andersen, generalkonsul på det danske Generalkonsulat i Chicago.

Internationalisering gennem eget kontor kan være flere ting. Mens den fysiske inkubator giver adgang til alt fra et møbleret kontor til ugentlig eksportsparring, er den virtuelle inkubator et tilbud til virksomheder, der blot ønsker en fysisk adresse, som kan modtage post og et telefonnummer i det pågældende land.

"Ofte er udfordringen ved at sælge i USA, at man skal have en lokal tilstedeværelse, for det vil amerikanerne gerne have. Hvis en kunde ringer, så tager vi telefonen på generalkonsulatet og videregiver kaldet. Kunden får indtryk af, at han taler med virksomhedens amerikanske afdeling."
Jakob Andersen Generalkonsul, Det danske Generalkonsulat i Chicago

Der er typisk plads til mellem tre og fem inkubatorer hvert sted, men på generalkonsultatet i Chicago råder Jakob Andersen lige nu over 3 fysiske og otte virtuelle inkubatorvirksomheder, der blandt andet tæller Nissen Energiteknik, Lind Jensen og Hydragene.
Internationalisering gennem en fysisk inkubator med dertilhørende rådgivning koster 17.500 om måneden, mens en virtuel inkubator koster 4000 kr. om måneden. Og der er stor efterspørgsel fra danske virksomheder på at blive del af ordningen. I Chicago står fire danske virksomheder lige nu på ventelisten.

Også i Ghana har tilbudet om en inkubator været en succes. Her oplevede internetvirksomheden Bluetown, hvordan den daglige gang på den danske ambassade hjalp virksomheden med at etablere et samarbejde med den ghanesiske regering.
“Bluetown har været i Ghana i to år. Vi startede på den danske ambassade i en inkubator-aftale og har haft rigtig stor glæde af det samarbejde, vi har haft med The Trade Council og ambassaden her i Ghana,” siger Ole De Leeneer, country manager for Bluetown i Ghana, og tilføjer:

”Kommer man som ny dansk virksomhed til et land som Ghana og vil det, som vi gerne vil, så er det et meget stort arbejde, hvis man ikke har den mulighed, som vi har haft med at få The Trade Councils hjælp på den danske ambassade.”
Et succesfuldt forløb med en inkubator ender med, at virksomheden efter to år er blevet så etableret i det pågældende land, at den kan stå på egne ben og få sit eget kontor, når den forlader de trygge rammer på den danske repræsentation.

”Vi er en slags rugekasse for virksomhederne, så det er en stor succes, når vi smider dem ud, og de kan stå på egne ben. Det er lidt svært, fordi virksomhederne synes, det er så fedt, men de må altså maksimalt sidde hos os i to år,” lyder det fra Jakob Andersen.