Gå til indhold
inkubator

Med en inkubator får din virksomhed eget kontor i 15 lande

Drømmer din virksomhed om internationalisering med eget kontor i et bestemt land? Så er løsningen kun ganske få klik væk. The Trade Councils inkubatorordning giver din virksomhed mulighed for nemt og billigt at leje kontorer på Udenrigsministeriets faciliteter over hele verden.
Med en inkubator kan I både få mødelokaler, faste kontorpladser, skræddersyet rådgivning og din virksomheds navneskilt på en kendt adresse. The Trade Councils inkubatorordning er din virksomheds smutvej til internationalisering ved billigt og hurtigt at etablere sit eget kontor i et nyt land.

Lige nu tilbyder The Trade Council inkubatorløsninger på 23 af Danmarks ambassader, generalkonsulater og innovationscentre fordelt over 15 lande rundt omkring i verden - fra Sydafrika til Tyskland og Kina til Canada. Der er både mulighed for at få en fysisk eller en virtuel inkubator.

”En fysisk inkubator er en plug and play løsning. Når man ankommer til Chicago er alt opsat på forhånd - lige fra printer og netværk til skrivebord og kaffemaskine. Virksomheden er kørende med det samme, og kan dermed fokusere sin tid på dét, som er vigtigt; kunderne” siger Jakob Skaarup Nielsen, Generalkonsul på det danske Generalkonsulat i Chicago.

Internationalisering gennem eget kontor kan være flere ting. Mens den fysiske inkubator giver adgang til alt fra et møbleret kontor til ugentlig eksportsparring, er den virtuelle inkubator et tilbud til virksomheder, der blot ønsker en fysisk adresse, som kan modtage post og et telefonnummer i det pågældende land.

quote ikon
"Ofte er udfordringen ved at sælge i USA, at man skal have en lokal tilstedeværelse, for det vil amerikanerne gerne have. Hvis en inkubators kunde ringer, så tager vi telefonen på generalkonsulatet og videregiver kaldet. Det samme gør sig gældende for håndteringen af post. Kunderne får dermed indtrykket af, at de taler med virksomhedens amerikanske afdeling."
Jakob Skaarup Nielsen Generalkonsul, Det danske Generalkonsulat i Chicago

Der er typisk plads til mellem tre og fem fysiske inkubatorer hvert sted. På generalkonsulatet i Chicago rådes der over tre inkubatorkontorer og antallet af mulige virtuelle inkubatorer er ubegrænset. På nuværende tidspunkt er der i alt 10 inkubatorer, der blandt andet tæller HydraSpecma A/S, NISSEN Energy og LSM Pumper.

Også i Ghana har tilbudet om en inkubator været en succes. Her oplevede internetvirksomheden Bluetown, hvordan den daglige gang på den danske ambassade hjalp virksomheden med at etablere et samarbejde med den ghanesiske regering.
“Bluetown har været i Ghana i to år. Vi startede på den danske ambassade i en inkubator-aftale og har haft rigtig stor glæde af det samarbejde, vi har haft med The Trade Council og ambassaden her i Ghana,” siger Ole De Leeneer, country manager for Bluetown i Ghana, og tilføjer:

”Kommer man som ny dansk virksomhed til et land som Ghana og vil det, som vi gerne vil, så er det et meget stort arbejde, hvis man ikke har den mulighed, som vi har haft med at få The Trade Councils hjælp på den danske ambassade.”
Et succesfuldt forløb med en inkubator ender med, at virksomheden efter to år er blevet så etableret i det pågældende land, at den kan stå på egne ben og få sit eget kontor, når den forlader de trygge rammer på den danske repræsentation.

”Inkubatorordningen er den optimale løsning for SMV'er, der gerne vil udvide deres eksport til andre markeder på en nem og fleksibel måde med lave startomkostninger. Virksomhederne oplever så stor succes ved ordningen, at de ofte gerne vil forblive en del af den udover de maksimale to år, hvilket jo desværre ikke er muligt”, lyder det fra Jakob Skaarup Nielsen.