Gå til indhold
Government and Public Affairs

Sådan får din virksomhed adgang til de rigtige beslutningstagere

De fleste virksomheder møder udfordringer i løbet af deres internationaliseringsproces. The Trade Council kan hjælpe din virksomhed med kommerciel viden på en række eksportmarkeder og med politisk indsigt i de lokale forhold, herunder adgang til beslutningstagere på eksportmarkeder verden over.

Danske virksomheder eksporterer til hele verden i stor stil, men jo flere markeder din virksomhed eksporterer til, jo flere udfordringer af forskellig karakter kan der opstå. Rettidig omhu, korrekt håndtering og lokal ekspertise er nøgleord for at imødekomme de forskellige typer af udfordringer, som danske eksportvirksomheder kan komme ud for.

The Trade Council tilbyder alle danske virksomheder hjælp med at løse disse udfordringer over det meste af verden gennem Government and Public Affairs-ydelser. The Trade Councils netværk, politiske indsigt og kommercielle viden gør det muligt at åbne døre og påvirke væsentlige beslutningsprocesser på din virksomheds eksportmarkeder. Desuden tilbydes assistance til konkrete eksportmæssige udfordringer, så som at lave markedsanalyser og identificere relevante samarbejdspartnere og distributører. Det kan eksempelvis være, at virksomheden finder den lokale lovgivning og skatteregler uigennemskuelige eller har behov for at afdække markedsmulighederne inden der tages beslutning om at gå ind på et nyt eksportmarked.

quote ikon
The Trade Council er især værdifulde samarbejdspartnere i forhold til at etablere kontakt til officielle stakeholders og til potentielle nye samarbejdspartnere. Det har stor værdi for os, når vi kan vise andre lande, at virksomheder og myndigheder kan samarbejde om at finde konstruktive løsninger på komplekse problemstillinger – herunder EU lovgivning
Susanne Dyrbøl Public Affairs Director, Rockwool Group

I en række brancher bliver lovgivning og regulering eksempelvis fastsat i Bruxelles. Derfor er virksomheders mulighed for at komme i direkte dialog med beslutningstagerne i Bruxelles, før beslutningerne bliver truffet, uvurderlig. Her kan The Trade Council i Bruxelles åbne døre og skabe kontakter, som virksomheder og interesseorganisationer ikke har mulighed for på egen hånd.

”EU-regulering kan have afgørende konsekvenser for rammevilkårene for en lang række industrier,” siger Andreas Clausen Boor, handelschef for Udenrigsministeriet i Bruxelles, og fortsætter:

”I Bruxelles er det en integreret del af beslutningsprocessen, at der lyttes til de virksomheder, der ved noget om området. Beslutningstagerne lovgiver på så mange områder, at det ikke er muligt for dem at kende alle detaljer og nuancer på de forskellige områder. Der kan vi hjælpe virksomheder og organisationer med kontakten, således at virksomhedernes holdninger bliver reflekteret i beslutningsprocessen via dialog og møder med repræsentanter fra EU inden forlag bliver til konkret lovgivning."

Et eksempel på, hvordan Government and Public Affairs kan hjælpe med at fremme din virksomheds interesser, er DKEU Energy Alliance, hvor The Trade Council har samlet syv danske energivirksomheder i et tæt samarbejde. Her diskuteres aspekter af den internationale energilovgivning, og virksomhederne kan komme med forslag til, hvordan eksempelvis den grønne omlægning skal finansieres. På den måde står branchen samlet over for de relevante politiske beslutningstagere.

Rockwool Group er en del af DKEU Energy Alliance. Virksomheden har i flere år nydt godt af dette samarbejde og den Government and Public Affairs indsats som handelsafdelingen på den danske EU-repræsentation har udført.

”Det er et samarbejde, som vi sætter stor pris på. The Trade Council er især værdifulde samarbejdspartnere i forhold til at etablere kontakt til officielle stakeholders og til potentielle nye samarbejdspartnere. Det har stor værdi for os, når vi kan vise andre lande, at virksomheder og myndigheder kan samarbejde om at finde konstruktive løsninger på komplekse problemstillinger – herunder EU lovgivning,” lyder det fra Susanne Dyrbøl, Public Affairs Director i Rockwool Group.

Hun fortæller, at Rockwool Group gennem handelsafdelingens arbejde med Government and Public Affairs er med i en række strategiske alliancer i flere lande, ligesom The Trade Council har hjulpet virksomheden med at arrangere flere topmøder.

er du interesseret i at høre mere om din virksomheds muligheder? 

Så kontakt den relevante sektorleder inden for din branche og hør nærmere. 

Loading...