Gå til indhold
Ruslands Invasion af Ukraine

Information til danske virksomheder med set-up i Rusland

Har din virksomhed et set-up i Rusland, og er I udfordret af den aktuelle situation? Så læs her.
Rusland har oven på EU-sanktionerne udmeldt en række tiltag, der gør det ydermere vanskeligt for bl.a. danske virksomheder med et lokalt set-up - fx i form af produktion, salgsenheder, lager eller andre logistiske faciliteter. I Udenrigsministeriet har vi dialog med berørte virksomheder, og vi opfordrer dig til at tage fat i os, hvis din virksomhed er ramt, og du ønsker dialog om jeres konkrete situation. 

kontakt vores Team for geopolitisk virksomhedsrådgivning

Kontakt os ved at skrive til  [email protected] eller brug kontaktformularen her.

Bemærk at vi i lyset af den russiske invasion af Ukraine har tilpasset vores rådgivning på det russiske marked. Læs mere her.

Vejledning i forbindelse med EU-sanktioner

Danske myndigheder står klar til at vejlede om sanktionerne, og hvordan man som virksomhed skal forholde sig. um.dk kan du som virksomhed få et overblik over, hvor du kan få vejledning hos de ansvarlige myndigheder.

 

Husk: Det er altid virksomheders eget ansvar at overholde gældende sanktioner og eventuelt søge juridisk bistand.

 

På EU’s hjemmeside finder du et interaktivt sanktionskort og en liste over gældende finansielle EU-sanktioner mod personer, grupper og enheder. Oplysningerne opdateres løbende.

Vejledning til virksomheder

Den alvorlige situation i Ukraine kan have konsekvenser for danske virksomheder på flere måder. Få et samlet overblik over den vejledning du kan få via linket til nedenfor.