Gå til indhold
ruslands invasion af ukraine

Tilpasninger i the Trade Council’s ydelser i Rusland

I lyset af Ruslands invasion af Ukraine tilpasses the Trade Council’s rådgivningsydelser til danske virksomheder på det russiske marked.

Udenrigsminister Jeppe Kofod og Erhvervsminister Simon Kollerup deltog i et fælles doorstep om regeringens tiltag ift. til dansk erhvervslivs aktiviteter på det russiske marked - herunder, hvordan Udenrigsministeriets The Trade Council vil tilpasse sine rådgivningsydelser på det russiske marked.

Rådgivningsydelserne tilpasses som følger:

  • The Trade Council vil tilbyde rådgivning til danske virksomheder med henblik på at afvikle samarbejde og udfase eksisterende forretningsaktiviteter på det russiske marked.  
  • Der ydes ikke længere rådgivning med henblik på at påbegynde nye eksportindsatser i Rusland eller ekspandere eksisterende kommercielle aktiviteter. Trade Council vil snævert yde assistance til virksomheder, der allerede er til stede på det russiske marked under hensynstagen til de juridiske rammer, fastlagt af sanktionerne. 
  • Der vil ikke længere kunne ydes økonomisk tilskud til fælles fremstød på det russiske marked.

Det er altid virksomheders eget ansvar at overholde de til enhver tid gældende sanktioner og eventuelt søge juridisk bistand.

Vil du vide mere? Kontakt [email protected].

Play video
På Udenrigsministeriets hjemmeside kan virksomhederne få overblik over, hvor de kan få vejledning hos de ansvarlige myndigheder. Læs nyt om de gældende sanktioner og over, hvor du kan få vejledning hos de ansvarlige myndigheder. Læs nyt om sanktionerne og få et overblik over vejledning fra danske myndigheder på området via linket til højre.