Gå til indhold

Information til virksomheder Invasion af Ukraine - 

overblik over vejledning til virksomheder

Den alvorlige situation i Ukraine kan have konsekvenser for danske virksomheder på flere måder. Få her et overblik om den vejledning, du kan få.

vejledning om sanktioner

Danske myndigheder står klar til at vejlede om sanktionerne, og om hvordan man som virksomhed skal forholde sig. På nedenstående links kan du som virksomhed få et overblik over de gældende sanktioner og over, hvor du kan få vejledning hos de ansvarlige myndigheder.

På EU’s hjemmeside finder du et interaktivt sanktionskort og en liste over gældende finansielle EU-sanktioner mod personer, grupper og enheder. Oplysninger opdateres løbende.

HUSK: Det er altid virksomheders eget ansvar at overholde de til enhver tid gældende sanktioner og eventuelt søge juridisk bistand.

Hotline for virksomheder

The Trade Councils Global Response Team yder virksomhedsvejledning som følge af situationen, såvel akutte som afledte udfordringer, herunder adgang til alternative eksportmarkeder, omlægning af forsyningskæder, identificering af nye distributører etc.

Kontakt os ved at skrive til [email protected] eller brug kontaktformularen her.

Den alvorlige situation i Ukraine rejser mange spørgsmål for virksomheder. Via linket nedenfor finder du svar på de mest stillede spørgsmål.

Rejse og ophold

Ambassaden i Kyiv er midlertidigt lukket, og Udenrigsministeriet har meget begrænsede muligheder for at yde konsulær bistand til danskere i landet. Hvis du har spørgsmål relateret til rejser eller ophold i Ukraine, kan du kontakte Udenrigsministeriets globale vagtcenter 24/7 på +45 33 92 04 00 eller [email protected]