Gå til indhold
Sydøstasien

Middelklassen vil have kvalitet og økologi

Den sydøstasiatiske middelklasse vokser, og med det følger også købekraft og efterspørgsel på kvalitet. Fokus på økologi og sundere livsstil skaber mere plads til danske varer på de asiatiske hylder. Trenden er først lige begyndt, middelklassen forventes at fordoble inden for de næste ti år.
Mejeriprodukter, korn, kiks, fjerkræ og svinekød. Det er fødevare -og landbrugsprodukter, danske virksomheder i stort omfang sælger til sydøstasiatiske forbrugere. Arla, Orana, Christian Hansen og Danish Crown har alle etableret sig med succes, og på tværs af regionen leverer danske producenter fødevarer af høj kvalitet under hensyn til miljøet. Højere kvalitet kræver bedre kontrol, men fødevaresikkerhed er en udfordring. Landene i Sydøstasien er nogle af verdens største fødevareproducerende lande, hvilket gør det nødvendigt at investere i teknologiske og moderne løsninger. Danske virksomheder har netop disse løsninger, og derfor er Sydøstasien et oplagt marked.

Landbrugene er under voldsom udvikling og efterspørger international sparring. De ambitiøse landbrugsplaner og fordelagtige vilkår giver i 2018 grobund for stor fremgang i dansk eksport til den sydøstasiatiske landbrugs- og fødevaresektor. Nina Hvid Talvela, eksportrådgiver i Kuala Lumpur og teamleder for Eksportrådets fødevare- og landbrugssektor i Sydøstasien, giver et godt råd med på vejen:

”Besøg markederne. Personlige relationer og synlighed er afgørende overalt i Sydøstasien. Find en god partner med lokalt kendskab, der kan skabe adgangen til de rette kontakter. Når først, du er ’godkendt’, er der kort fra tanke til handling,” siger hun.

Landbrug skal moderniseres

Vietnamesisk ris og thailandsk frugt -og grønt sælges verden over. Landene huser nogle af klodens mest frugtbare marker, men potentialet er dog langt fra indfriet. Produktionsoptimering, fødevarebearbejdning og moderne landbrugsteknologi er blandt områder, som specielt Malaysia, Indonesien, Filippinerne og Vietnam investerer kraftigt i.

Den regionale sammenslutning, ASEAN, er fast besluttet på at promovere bæredygtigt landbrug og øget fødevaresikkerhed, og det kræver nye teknologier og nyttige erfaringer. Danmark indgik i 2016 samarbejdsaftaler med både Indonesien og Malaysia om forbedrede eksportvilkår, øget vidensdeling og teknologiudvikling. Flere lande drager fordel af gunstige handelsaftaler, og Filippinerne er for nylig godkendt i EU til at eksportere mere end 6.000 forskellige landbrugsprodukter til medlemslandene uden afgifter. Det kan potentielt ’booste’ handlen i andre lande og åbne op for endnu flere danske eksportmuligheder.

Her er de bedste udstillingsvinduer for danske fødevareproducenter i 2018

  • Food & Hotel Asia, 24-27. april, Singapore
  • Thaifex-World of Food Asia, 29. maj–2. juni, Bangkok
  • Malaysian International Food & Beverage Trade Fair, 27-29. juni, Kuala Lumpur
  • WOFEX World's Food Expo, 1–4. august, Manilla
  • Food Expo Vietnam, 14–17. november, Ho Chi Minh City

Specialviden skal give mere vækst

 The Trade Council i Sydøstasien styrker det regionale samarbejde, så ambassader og handelskontorer arbejder endnu tættere sammen for at rådgive danske virksomheder og indfri eksportpotentialet på tværs af verdens hurtigst voksende økonomier.

Vil du vide mere om dine virksomheds muligheder I Sydøstasien?

Så kontakt os og hør nærmere. 

Loading...