Storbritannien lancerer verdens første MedTech strategi
Det kan virke kompliceret og uoverskueligt at levere medicinsk teknologi til det britiske sundhedssystem. Men den nye MedTech strategi åbner nye døre, der skaber et stort eksportpotentiale for de danske ældreplejevirksomheder.
Ibrugtagning af medicinske teknologier er afgørende, hvis man vil levere den bedste pleje til patienterne. Det britiske sundheds- og plejesystem står i øjeblikket over for et vedvarende pres på grund af stigende behov for sundhedspleje. Befolkningen bliver ældre, folk lever med flere forskellige sygdomme og der er flere forventninger til sundheds- og plejesystemet.
Derfor har briterne som de første i verden lavet en MedTech strategi, der beskriver, hvordan man vil sikre, at sundheds- og plejesystemet kan få adgang til effektive, innovative og sikre medicinske teknologier, så man fortsat kan levere kvalitetspleje, patientsikkerhed og resultater. Strategien skal skabe klarhed i MedTech-sektoren, der førhen har været kompleks, bred og varieret.
Ifølge Sundhedsdiplomat Joakim Barron-Mikkelsen, skaber strategien gode muligheder for eksport af danske MedTech Løsninger:
”Den nye MedTech strategi anderkender behovet for bedre optag og skalering af innovative løsninger. Det skaber nye muligheder for samarbejde ved brug af danske produkter, services og erfaringer til gavn for patienter, systemet og den økonomiske vækst”
- Joakim Barron-Mikkelsen, Sektorekspert for Sundhed, Den Danske Ambassade i Storbritannien.
Storbritannien kigger mod danske løsninger
Danmarks mangeårige erfaring med udvikling af medicinsk teknologi har gjort briterne interesserede i danske løsninger. Storbritanniens interesse i at skabe mere klarhed over hvor og hvordan virksomheder skal kontakte det britiske sundhedssystem betyder, at der er dannet grobund for udveksling af viden, erfaringer og innovative produkter mellem Storbritannien og Danmark. Med en ny bilateral samarbejdsaftale er fundamentet for vidensdeling allerede lagt. Danmark er et udstillingsvindue, når det gælder implementering og optag af innovative løsninger.
”Det er unikt at interessen for samarbejde er gensidig og at Danmark bliver set som et innovativt og pragmatisk foregangsland. Det skaber grobund for fremtidig bilateralt samarbejde”
- Joakim Barron-Mikkelsen, Sektorekspert for Sundhed, Den Danske Ambassade i Storbritannien.