Gå til indhold
Markedsnyhed

New Yorks fjernvarmesektor: En gylden mulighed for danske virksomheder

New York har i de senere år markeret sig som en ledende aktør i den grønne omstilling i USA, drevet af ambitiøse initiativer som "Inflation Reduction Act" (IRA) og "Climate Mobilization Act". Disse reguleringer understøtter udviklingen af bæredygtige energiløsninger og har skabt en stærk efterspørgsel efter energieffektiv teknologi—et område hvor danske virksomheder excellerer.

LOVGIVNINGER BANER VEJEN FOR GRØN OMSTILLING I USA

I 2022 vedtog præsident Joe Biden den omfattende "Inflation Reduction Act" (IRA). Hjælpepakken tilbyder mere end 2500 mia. kr. i statsstøtte til grønne energiprojekter i USA, herunder projekter fokuseret på energieffektivitet. IRA sigter mod at reducere energiomkostninger, fremme renere produktionsmetoder og skære 40 % af drivhusgasemissionerne fra 2005-niveauer inden 2030.

Derudover, indførte New York i 2019 "Climate Mobilization Act", en række lovgivninger designet til at forstærke klimaindsatsen og skære ned på CO2-udslip. En nøglekomponent i denne lovpakke, "Local Law 97", kræver, at større bygninger reducerer deres energiforbrug og begrænser deres drivhusgasudslip. Denne regulering har genereret en markant efterspørgsel på energieffektive løsninger.

BLIKKET RETTET MOD DANMARK

USA og New Yorks stigende fokus på at opgradere og modernisere energiinfrastrukturen og politiske støtte til grøn omstilling har derfor skabt nye muligheder for eksport af danske løsninger. Danske virksomheder, kendt for deres innovation og bæredygtighed, kan nemlig tilbyde teknologier, der er skræddersyet til at imødekomme New Yorks regulative krav, især inden for fjernvarmesektoren. 

Som led i New Yorks grønne omstilling har New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) igangsat en række initiativer såsom workshops og informationsprogrammer, der skal udbrede kendskabet til og implementeringen af fjernvarmeløsninger over hele staten. Disse initiativer har vakt stor interesse for dansk teknologi og know-how.

”I New Yorks energisektor er fokus på læring og best practice. Der er behov for læring omkring forretningsmodeller, finansieringsmuligheder og byplanlægning i de indledende faser, og her kigger både offentlige og private aktører særligt imod Danmark for inspiration. Markedet er stadig i udvikling, men nu er muligheden for at positionere danske virksomheder og gøre dem klar til den vækst, som vil vise sig i det amerikanske marked inden for de kommende år,” siger Gustav Winding, der til dagligt rådgiver danske virksomheder inden for fjernvarme som Commercial Advisor hos Trade Council i Nordamerika.

Adskillige danske virksomheder har allerede etableret sig i New York. Logstor, som har stor erfaring på det Nordamerikanske marked, har også identificeret New York som et særligt interessant område, hvor de ser mange muligheder på sigt.
quote ikon
”Vi har i en længere årrække haft stor succes med projekter i Canada, men kan nu se, at markedet i USA tager fart, og at mulighederne kommer til at byde sig inden for de kommende år. Specielt New York er interessant med reguleringer og politikker, som kommer til at drive agendaen i den rigtige retning. Der er stor interesse for den danske fjernvarmemodel, og danske virksomheder kan derfor positionere sig fornuftigt til de ambitiøse projekter, som bliver præsenteret inden for de næste år.” 
Tommy Lorenzen Distributor Manager, Logstor

TRADE COUNCILS INITIATIVER FREMMER PARTNERSKABER

For at fremme danske styrkepositioner inden for fjernvarme i Nordamerika har Trade Council i år allerede arrangeret en række initiativer såsom webinarer, receptioner, workshops og delegationer der alle skal styrke samarbejdet mellem danske og amerikanske energiaktører samt skabe et forum for vidensdeling og kommercielle muligheder på begge sider af Atlanten. 

Tidligere på året blev der blandt andet afholdt en reception for centrale interessenter inden for by-, energi- og klimaområdet i New York City. Formålet var at fremme samarbejdet mellem offentlige og private enheder i en fælles indsats for at tackle byens udfordringer inden for bæredygtig udvikling. 

Senere på året afholdes en workshop, hvor repræsentanter fra byer, universiteter og forsyninger deltager med fokus på vidensdeling og etablering af partnerskaber. Dette følges op med en delegationstur til Danmark, hvor 10-20 amerikanske beslutningstagere og virksomhedsledere får indgående indblik i det danske fjernvarmesystem samt indsigt i de teknologier og forretningsmodeller, der har gjort Danmark til en global frontløber inden for fjernvarme.

”Ved at invitere nordamerikanske organisationer til Danmark har vi en unik mulighed for at styrke vores relationer og vise præcis, hvad Danmark har opnået inden for fjernvarmeløsninger. Disse besøg skal ikke kun vise Danmarks teknologiske fremskridt og innovative forretningsmodeller; de skal også fremme en dybere forståelse af de muligheder, der er tilgængelige for danske virksomheder i Nordamerika. Delegationerne danner derfor grundlag for kommercielle samarbejder og varige partnerskaber, som både danske og amerikanske partnere værdsætter højt," siger Gustav Winding og fortsætter:

”Hos Trade Council er vi dedikerede til at støtte danske virksomheder i deres indtræden og ekspansion på det amerikanske marked for bæredygtig energi. Vi tilbyder skræddersyede markedsindsigter og assistance og understøtter de danske virksomheders strategiske ambitioner på den anden side af Atlanten."

Kontakt

Hvis du vil vide mere om mulighederne for din virksomhed i den nordamerikanske fjernvarmeindustri, så kontakt en af Trade Councils rådgivere i dag. 
Loading...