Gå til indhold
Singapore

Eksportmuligheder for 1,5 mia. kr. i den maritime sektor i Singapore

Den 9. marts 2022 offentliggjorde Singapores Søfarts- og Havnemyndighed en ny plan for et bæredygtigt maritimt Singapore. Med den nye plan følger 1,5 mia. kr. til at støtte planens initiativer. 

Singapore er et internationalt maritimt knudepunkt, og havnen i Singapore er i øjeblikket verdens anden travleste havn målt på containergennemløb. Selvom Singapore kun tegner sig for 0,11 pct. af de globale CO2-emissioner, har landet ambitioner om at være på forkant med den globale transition til en mere bæredygtig fremtid. 

Udvikling af alternative brændstoffer, grønne teknologier og lignende områder er i fokus i en nye plan fra Singapores Søfars- og Havnemyndighed, der søger at klargøre Singapore til også at være en førende søfartsnation i fremtiden. Den danske førerposition i den grønne omstilling og danske virksomheders ekspertise inden for den maritime sektor betyder, at danske løsninger er eftertragtede. 

Et bæredygtigt maritimt Singapore

Planen, der er udviklet af Singapores Søfarts- og Havnemyndighed i samarbejde med relevante industripartnere, vil bidrage til at opfylde Singapores forpligtelser i henhold til FN's 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling samt Parisaftalen. Planen indeholder syv nøgleområder, hvor Søfarts- og Havnemyndigheden vil fokusere sin indsats i de kommende år:

  • Havneterminaler
  • Indenlandske havnefartøjer
  • Fremtidige skibsbrændstoffer, bunkringsstandarder, og infrastruktur
  • Singapores skibsregister
  • Indsatser i the International Maritime Organization og andre internationale samarbejder
  • Forskning, udvikling, og talent
  • CO2-bevidsthed, CO2-regnskaber, og grøn finansiering
     
Et af målene i planen er, at alle indenlandske havnefartøjer skal være enten elektrificerede eller CO2-neutrale inden 2050. Samme år skal 50 pct. af de skibe, der sejler under singaporeansk flag, være bæredygtige. Det er vigtigt at gribe muligheden nu, idet flere initiativer i planen snart igangsættes. Ud over 2050-målene er der også sat mål på mellemlang sigt. Det drejer sig bl.a. om: 

 

  • En reduktion på mindst 60 pct. af emissionerne i havneterminaler senest i 2030 (i forhold til 2005-niveauet), og
  • En reduktion på 15 pct. af emissionerne fra indenlandske havnefartøjer inden 2030 (i forhold til 2021-niveauet).

Den maritime sektor – en dansk styrkeposition

Den maritime sektor ser p.t. ind i en fremtid, hvor der anvendes en række forskellige brændstoffer. På den baggrund vil en del af midlerne afsat i den nye plan blive brugt til at forberede Singapore på en fremtid hvor ammoniak, metanol og brint kan bruges som brændsel i den maritime sektor.

I Danmark er flere maritime virksomheder allerede godt i gang med den bæredygtige omstilling, og derfor står danske virksomheder stærkt i forhold til at gribe de muligheder, der er i Singapore.

quote ikon
"Den maritime industri i Danmark indtager en førerposition på det globale marked, særligt pga. de mange innovative, højteknologiske og specialiserede produkter og løsninger, som danske virksomheder kan tilbyde. Virksomhederne i den danske maritime industri har allerede et globalt fokus, hvor flere har tilknyttede selskaber i andre lande, og dermed har virksomhederne kompetencerne til at løse de udfordringer, der følger med, når man arbejder i en international kontekst."
Mark Perry Handelschef, den danske ambassade i Singapore
På den baggrund ser Mark Perry store eksportmuligheder for danske virksomheder i forbindelse med den grønne omstilling af den maritime sektor i Singapore. Han opfordrer derfor danske virksomheder lige fra designere og leverandører af skibe til værfter og servicevirksomheder i den maritime sektor til at se mod Singapore i jagten på nye eksportmuligheder.

Kontakt

Kontakt Den Danske Ambassade i Singapore og hør mere om din virksomheds muligheder.
Loading...