Gå til indhold
Sydøstasien

Danske virksomheder kan hjælpe med rent drikkevand i Sydøstasien

Vand er både en vital naturressource og samtidig en stor udfordring i Sydøstasien. Det er især den voksende befolkning og stigende urbaniseringsgrad, som skaber efterspørgsel på rent vand. Det er en udfordring, som danske virksomheder kan være med til at løse.

Udfordringer med vand i Sydøstasien

Landene i Sydøstasien lider af forskellige typer af udfordringer. Det medfører rig mulighed for danske virksomheder, der kan eksportere løsninger og produkter til markeder, der oplever stor vækst. Nedenfor er listet potentielle områder i sydøstasiatiske lande, hvor danske virksomheder kan bidrage med løsninger. 

I Thailand har regeringen iværksat en Master Plan, der skal adressere problemer med adgangen til vand for borgerne, rensningsanlæg og industrielle vandløsninger. Der er afsat DKK 20,4 mia. om året de næste 20 år til at føre planen ud i livet. Derudover har regeringen planlagt at investere DKK 10,8 mia. til i alt  39 projekter fra 2021 til 2037, hvor 18 projekter til en værdi af DKK 7,6 mia. stadig mangler at blive påbegyndt, og forventes begyndt mellem 2023 og 2030. Den thailandske regering undersøger også muligheden for omvendte osmosesystemer for at imødekomme vandmangel på lang sigt. Investeringerne i omvendt osmosesystem forventes at komme fra den private sektor. 

I Vietnam bliver kun 15 pct. af spildevandet i byerne korrekt håndteret, hvorfor regeringen prioriterer at forbedre kvaliteten og kapaciteten af vandindvindingsystemer, dræning og spildevandshåndtering. Der er behov for investeringer på i alt DKK 1,9 mia., hvor regeringen har listet fem projekter omhandlende vandforsyning og dræning. Derudover har Ho Chi Minh City fremlagt en plan for at mindske oversvømmelser for 2021-2025, hvor der er behov for DKK 11,3 mia. i investeringer til nye spildevandsrensningsanlæg. 

I Indonesien er der problemer med affaldshåndteringen og især perkolat. 48 mio. tons affald ender på en af Indonesiens 500 lossepladser, hvor kun omkring 90% benytter korrekt udvaskerbehandling. Det kan danske virksomheder hjælpe Indonesien med – både med løsninger til behandling af affaldet, men også til videredistribuering af det rensede vand.

I Filippinerne har regeringen og andre interessenter svært ved at sikre, at alle borgere har adgang til tilstrækkeligt og billigt vand på trods af, at der er mere end rigeligt vand i landet. 12,3 pct. af befolkningen i Filippinerne har ikke adgang til rent vand og omkring halvdelen af alle huse har ikke vandrør og dermed ikke nem adgang til vand. Derfor har den fillippinske regeringen afsat DKK 12,9 mia. om året indtil 2030 til at forøge kapaciteten og udviklingen af infrastrukturen, hvilket giver rig mulighed for danske virksomheder for at engagere sig i landet. 

I Singapore er der ikke mange naturressourcer, hvilket medfører at der skal bruges teknologi, forskning og partnerskaber for at løse vandudfordringerne. Siden 2014 har Singapore og Danmark arbejdet sammen om effektiv water management gennem en samarbejdsaftale, som bl.a. omfatter vidensdeling om tekniske løsninger på begrænsning af vandtab. En anden løsning er de såkaldte NEWater anlæg, som gør at Singapore kan have et lukket vandkredsløb. Singapore vil også gerne reducere energiforbruget ved produktionen af rent vand, og der er stort potentiale for, at danske virksomheder kan hjælpe med at optimere den proces. 

 

Din kontakt

Vil du vide mere om dine muligheder i Sydøstasien? Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...