Gå til indhold
SPANien

Automatisering og teknologi skaber fremdrift i den spanske fødevareindustri

Teknologiske løsninger på industrielle problemer vinder frem i Spanien. Specielt i landets fødevareindustri er brugen af robotter og maskiner stigende, hvilket skaber åbninger for danske virksomheder.

The Trade Council arrangerer en fælles dansk pavillon på messen Alimentaria FoodTech i Barcelona i oktober 2020.

I Spanien er man godt på vej ind i industri 4.0-æraen. Det gælder ikke mindst i fødevareindustrien, hvor digitalisering, automatisering og teknologi er med til at skabe en industri i trit med udviklingen på markederne.

Øgede krav fra forbrugere kræver konstant optimering af fødevareindustrien, hvor der er behov for innovative og miljøvenlige løsninger, som samtidig skal være up-to-date og overholde en række kvalitetsmæssige krav. Det er med til at skabe et stort forretningspotentiale for danske producenter og leverandører, som generelt er forbundet med høj kvalitet og moderne løsninger inden for den industrielle fødevaresektor.
 
Fødevareindustrien er en af Spaniens største og vigtigste industrier. I 2018 omsatte den for 107 milliarder euro. I nyere tid er der i sektoren investeret meget i innovative og specialiserede teknologiløsninger, hvilket har skabt en af de mest moderne fødevareindustrier i Europa.
 
I kødindustrien – den klart største undersektor inden for den spanske fødevaresektor – er der muligheder for danske maskinproducenter, der specialiserer sig i teknologiske løsninger til produktion og forarbejdning af kødvarer. For den spanske kødindustri er det et must, at der er fokus på kvalitet, sikkerhed og konstant udvikling inden for metoder og procedurer. Man er derfor afhængig af forskning og sparring med eksperter i feltet.

Unik mulighed for danske virksomheder

Der er behov for bæredygtige kvalitetsløsninger inden for teknologi og automatisering i en spansk fødevareindustri, der er et af Europas største markeder, når det kommer til produktion, beskæftigelse og eksport. Løsningerne kan meget vel komme udefra. I 2017 importerede Spanien således maskiner for omkring 26,2 milliarder euro. Løsninger til fødevareforarbejdning udgjorde her 9,9 procent af den samlede import.
 
Danmark er et af de lande, som Spanien importerer mest fra, når det gælder maskiner inden for den industrielle fødevareforarbejdning. Derfor har danske virksomheder, hvis ekspertise inden for blandt andet fødevareteknologi høster stor ros i udlandet, en unik mulighed for at lukrere på et opadgående spansk marked.
 

Messe for fødevareteknologi i 2020


The Trade Council arrangerer en fælles dansk pavillon på messen Alimentaria FoodTech 2020, der løber af stablen den 6.-9. oktober i Barcelona.
 
Alimentaria FoodTech er Spaniens største messe inden for fødevareteknologi. Her vil aktører inden for hele processen omkring behandling, forarbejdning og konservering af fødevarer være til stede.
 
Deltagelse vil give både nye og etablerede danske virksomheder mulighed for at netværke med potentielle kunder, partnere og distributører – samt få et skarpt indblik i, hvad der rører sig i branchen i Spanien.
 
Kontakt det danske handelskontor i Barcelona, hvis din virksomhed er interesseret i en plads ved den danske pavillon.
 
Læs mere om FoodTech her.
 

Vil du være med til at automatisere den spanske fødevareindustri?


Så kontakt det danske handelskontor i Barcelona og hør mere om din virksomheds muligheder på markedet:
Loading...

    Vil du vide mere om teknologi eller det spanske marked? se relateret indhold:

    Loading...