Gå til indhold
welltec

Tech-virksomhed mærker optimismen i Texas

Danmark satser hårdere på staten Texas, der er omdrejningspunkt for olie, vind og søfart i USA. Målsætningen er at høste større eksportgevinster i USA’s næststørste økonomi. Teknologivirksomheden Welltec ser positive markedstakter fra verdens største oliekonference OTC i Houston.

Optimismen spirer igen på prærien i det vestlige Texas. Siden olieprisens hårde fald i 2014 har olie- og gasbranchen haft sværere vilkår både på land og offshore. Men på det seneste har olieprisen rettet sig og det har igen sat skub i de mange oliepumper i USA’s næststørste stat og økonomi.

For danske Welltec og resten af leverandørfeltet til olieindustrien er dette et positivt tegn, for på sigt kan stabile oliepriser også sætte gang i de tungere investeringer i offshore-felterne. Welltec deltager som en af 17 danske olie/gas-virksomheder på verdens største oliekonference, Offshore Technology Conference (OTC).

”Oliebranchen er lige nu præget af forsigtig optimisme herovre, for der er skruet op for tempoet i de mange oliebrønde i Vesttexas, der er rent olieland og hvor man hurtigt reagerer på prisudsving. Så vi forventer fremgang i USA på baggrund af de stabile oliepriser. Offshore står mere stille, da det er længere horisonter og meget tungere investeringer, men vi mærker generelt positive vinde i branchen,” siger Jacob Salling Stensgaard, Legal Director for Nord- og Sydamerika for Welltec, der leverer løsninger til optimering af olie- og gasproduktion. For Welltec handler OTC i Houston om at pleje vigtige kunderelationer og vise nye teknologier frem. 

”Vi har været i USA i 20 år og kender markedet og målgruppen indgående. Derfor handler det for os ikke så meget om at åbne nye døre, men mere om at udbrede kendskabet til vores løsninger og vise referencecases frem for potentielle kunder. Vi præsenterer altid ny teknik med på OTC, for det er et vigtigt forum at indgå i,” siger Jacob Salling Stensgaard.

"Væksten i Houston og Texas er markant, og der er enorme muligheder for danske virksomheder. Med det nye generalkonsulat i Houston ønsker vi at gøre en konkret forskel for danske virksomheder, som ønsker et stærkere fodfæste i regionen."
Jacob Vind Generalkonsul, Det Danske Generalkonsulat i Houston

Nyt generalkonsulat skal fremme eksporten

For at understøtte de store danske eksportambitioner i Texas og resten af USA, har Danmark nu etableret et generalkonsulat i Houston, som udenrigsminister Anders Samuelsen netop officielt har åbnet. - Læs nyheden om åbningen her.
Målsætningen er at få åbnet flere døre til et spændende marked i vækst. Texas er den næststørste stat i USA efter Californien både målt på indbyggertal og økonomi. Det danske fremstød på OTC er arrangeret af Offshore Denmark med The Trade Council og det danske generalkonsulat i ryggen.

Ud over besøget på OTC og åbning af det nye generalkonsulat, har udenrigsministeren ligeledes deltaget i rundbordsmøde om vindmølleteknologi, idet delstatsregeringen i Texas gennem årtier har satset massivt på vindenergi og der er nu næsten 12.000 vindmøller installeret i staten. Dette åbner store muligheder for de mange danske leverandører til vindmølleindustrien.

Fokus for den danske eksportindsats i Houston kommer også til at blive rettet mod det maritime område, hvor Texas står for 20 procent af hele søtransporten i USA. Life science, tech-området og vandteknologi er ligeledes nogle af de felter, hvor Danmark har førende løsninger og hvor markedspotentialet er stort i USA.

”Væksten i Houston og Texas er markant, og der er enorme muligheder for danske virksomheder. Med det nye generalkonsulat i Houston ønsker vi at gøre en konkret forskel for danske virksomheder, som ønsker et stærkere fodfæste i regionen,” fortæller Danmarks nye generalkonsul i Houston, Jacob Vind.

De danske fokusområder I HOUSTON

Vind

Oplagte klimatiske forhold og langsigtede politiske prioriteringer har gjort Texas til den største producent af elektricitet fra vindkraft i USA. Ved udgangen af 2017 oversteg Texas’ kapacitet inden for vindenergi med 20.000 megawatt tre gange den danske kapacitet på 6.400 megawatt. Vindenergi stod dog blot for 17 pct. af den producerede strøm i Texas, mod 43 pct. i Danmark.

Olie/gas

Ved siden af vindkraft er Texas ligeledes USA’s største producent af olie og gas med en daglig olieproduktion på 3,9 mio. tønder onshore og 1,6 mio. tønder offshore, hvilket betyder at over 55 pct. af den amerikanske olieproduktion befinder sig i Texas eller i farvandet ud for Texas’ kyst.

Søfart

Texas har tre af USA’s ti største industrihavne: Houston (nr. 2), Beaumont (nr. 5) og Corpus Christi (nr. 6). Hertil kommer Galveston, der er USA’s 4. største havn inden for krydstogtmarkedet. Samlet står de texanske havne over 20 pct. af USA’s søstransport.

Vandhåndtering

Mens dele af Texas lider under vandmangel, har andre kystnære regioner været ramt af gentagne oversvømmelser. Det forventes, at der i de næste årtier vil skulle investeres store beløb på klimasikring, både for så vidt angår vandforsyning, spildevandsbehandling og sikring mod oversvømmelser.

Life Science

I lighed med Danmark søger Texas at styrke aktiviteterne inden for life sciene og sundhed. Over halvdelen af forskningsudgifterne i Texas anvendes inden for bioteknologi og life sciene.

Tech

IT/tech er en prioriteret industri for den texanske delstatsregering. Med blandt andre Texas Instruments og Dell Computer har nogle af de største amerikanske tech-virksomheder deres hovedkvarter i Texas. Næst efter Californien er Texas den delstat med flest arbejdspladser inden for tech-sektoren.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder I USA? 

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...