Gå til indhold
Indonesien

Indonesien vil bygge ny hovedstad

Den indonesiske regering vil etablere en ny og bæredygtig hovedstad, som skal ligge på Borneo. Byggeriet forventes påbegyndt i slutningen af 2020. Megaprojektet skaber markedsmuligheder for danske virksomheder.

Regeringen i Indonesien har for nyligt annonceret, at Jakarta i fremtiden ikke længere skal være hovedstad. Der skal etableres en ny hovedstad, som skal ligge i Kalimantan, den indonesiske del af Borneo.

Flytningen har flere årsager – heriblandt infrastruktur- og miljøproblemer i Jakarta (se boks). Den nye hovedstad skal være bæredygtig, og projektet er lanceret som en 'Forest City with smart and green solutions'. Alt skal bygges op fra bunden.

Til opbygningen af de forventede 180.000 hektar land er dansk ekspertise et oplagt match. Det gælder inden for miljøvurderinger, byplanlægning, arkitektur og design, bæredygtige byer – samt affaldshåndtering og grønne energiløsninger til byer.

Ikke råd til at vente

Byggeriet af den nye hovedstad forventes påbegyndt i slutningen af 2020. De indonesiske myndigheder planlægger, at flytningen af hovedstaden (administration, hovedsæder mv.) kan begynde i 2024. I bestræbelserne på at overholde den stramme tidsplan åbnes der op for internationale partnerskaber, og udenlandske virksomheder vil få lettere adgang. Der vil komme udbud.

Ifølge handelschef på den danske ambassade i Jakarta, Therese Hermann, er der ikke råd til at vente, hvis danske løsninger skal i spil.

quote ikon

Flytningen af Indonesiens hovedstad er på mange måder et stjernekrigsprojekt med mange kommercielle muligheder for danske virksomheder i hele kæden af planlægning og eksekvering. Det er klart, at der vil være mange – og store udenlandske spillere – på banen, men Danmark har et godt brand. Særligt inden for liveable cities og grønne byløsninger er vi stærke og har noget at tilbyde i dette mega by-projekt.

Therese Hermannn, handelschef på den danske ambassade i Jakarta

Med sine 258 millioner indbyggere – og en middelklasse på cirka 43 millioner – er Indonesien den største økonomi i Sydøstasien. Landet står til at blive verdens femtestørste økonomi i 2030.

De store danske virksomheder opererer allerede på det indonesiske marked, men der er plads til – og efterspørgsel efter – endnu flere danske løsninger til at imødegå landets store miljø- og energimæssige udfordringer.

Den danske ambassade i Jakarta har gennem mange års udviklingssamarbejde – og senest via tæt myndighedssamarbejde – assisteret de indonesiske myndigheder på en lang række områder. Det gælder særligt inden for miljø og energi, affald og fødevarer.

The Trade Council i Indonesien bistår danske virksomheder med at få fodfæste eller større markedsandele på det indonesiske marked. Bliv klogere de konkrete markedsmuligheder for danske vandvirksomheder her.

 

Fem grunde til, at Indonesien flytter landets hovedstad

  • Den nuværende hovedstad Jakarta lider kraftigt under overbefolkning, forurening og trafikkaos.
  • Byen synker 25 centimeter årligt. Der opleves allerede nu jævnligt oversvømmelser.
  • At løse Jakartas nuværende udfordringer vil med al sandsynlighed være dyrere end at flytte hovedstaden.
  • En ny hovedstad skal bidrage til at skabe arbejdspladser og økonomisk vækst uden for hovedøen Java.
  • Flytningen skal understøtte et nationalt ønske om en ny identitet, som ikke udelukkende er bundet op på den hollandske historik og indflydelse i landet.

Vil du være med til at bygge Indonesiens nye hovedstad?

Så kontakt den danske ambassade i Jakarta, og hør mere om det indonesiske megaprojekt:
Loading...