Gå til indhold
Asien

Vil du være med til at gøre Asiens infrastruktur grønnere?

Asien har enormt behov for investeringer i infrastruktur, og det åbner muligheder for danske virksomheder – fx inden for byudvikling i Myanmar og affaldshåndtering i Cambodja. Danmarks ambassade i Singapore har skabt en alliance, som skal positionere danske løsninger på området.

Behovet for investeringer i infrastruktur i Asien er entydigt. Den Asiatiske Udviklingsbank anslår, at regionen har brug for investeringer i blandt andet veje, jernbaner og energi- og vandforsyning samt bæredygtig og digital infrastruktur til en værdi af 26 billioner amerikanske dollars frem mod 2030.

Regionen søger gennemgående i sin udvikling en grønnere profil. 

Særligt tre forestående projekter kalder på kompetencer inden for bæredygtig infrastruktur, hvor danske virksomheder har styrkepositioner:

  • Byudvikling af Yangon City i Myanmar
    Yangon udvides, og visionen er at skabe en bæredygtig og 'liveable' by med infrastruktur i den absolutte verdensklasse. Mere end 160.000 nye boliger skal bygges frem mod 2025, og den offentlige transport skal tilpasses en arbejdsstyrke, der forventes at stige med 900.000 frem til 2050. Selv med jævn vækst anslås det, at behovet for landudvidelse af hovedstaden løber op i 90 kvadratkilometer i 2050.
  • Affaldshåndtering og forbrændingsanlæg i Phnom Penh i Cambodja
    Knap halvdelen af alt Phnom Penhs affald bliver i dag brændt eller smidt i havet. Kun 11 procent bliver genanvendt. Med et indbyggertal, der forventes at gå fra halvanden million i dag til tre millioner i 2023, står Cambodja over for en enorm udfordring i forhold til affaldshåndtering. For at fremtidssikre Phnom Penh søger de cambodjanske myndigheder netop nu efter internationale partnere og kompetencer til udviklingen af nye forbrændingsanlæg. 
  • Spildevandshåndtering i Sihanoukville i Cambodja
    Sihanoukvilles nuværende vandrensningsanlæg har i dag kapacitet til at håndtere 5.700 kubikmeter vand dagligt. Det nuværende behov er dog knap fem gange større, og for at kunne imødekomme fremtidig vækst skal kapaciteten mere end tidobles. Den lokale regering anslår, at investeringer i omegnen af 200 millioner amerikanske dollars er nødvendige for at imødegå provinsens vandudfordringer. Projektet forventes at starte i midten af 2021, så nye anlæg står klar til Cambodjas værtsskab for ASEAN-topmødet i 2022.
  • Muligheder for danske virksomheder
    I slutningen af 2018 etablerede Singapore myndigheden ”Infrastructure Asia”, som  identificerer ønsker og behov til udformningen af infrastrukturudvikling i Bangladesh, Kina, Indien, Indonesien, Myanmar, Filippinerne, Vietnam og Cambodja. Myndigheden identificerer også konkrete infrastrukturprojekter i landene. Arbejdet sker i tæt dialog med landenes finans- og udviklingsministre. De tre ovennævnte projekter i Myanmar og Cambodja er blandt dem, Infrastructure Asia har identificeret.

Infrastructure Asia samler virksomheder og finansielle institutioner, der kan byde ind på at løse de konkrete udfordringer. Arbejdet med at gøre mulighederne tilgængelige og attraktive for en bredere gruppe af leverandører er i fuld gang. Det åbner døren for, at internationale virksomheder i højere grad kan komme på banen og bidrage til at gøre projekterne bæredygtige.

I tæt samarbejde med Infrastructure Asia har Danmarks ambassade i Singapore skabt en dansk alliance, der skal positionere danske løsninger som det oplagte valg i udviklingen af de tre ovennævnte projekter i Myanmar og Cambodja – og i Asiens grønne infrastruktur som helhed.

Alliancen, som har navnet Danmarks Infrastructure Asia Platform, samler ledende danske virksomheder og institutionelle investorer med kompetencer inden for bæredygtig udvikling og infrastruktur. Blandt de institutionelle investorer er Danmarks Eksportkredit, Investeringsfonden for Udviklingslande og Danida Business Finance.

Vil du sidde på første parket i udviklingen af asiens infrastruktur?

Så kontakt den danske ambassade i Singapore og hør, hvordan du bliver en del af Danmarks Infrastructure Asia Platform:

Loading...

    Vil du vide mere om markedsmulighederne i Asien? Se mere relateret indhold

    Loading...