Gå til indhold
Svinekød

Høje standarder baner vej til svinekødsboom i Colombia

Svinekød oplever stor vækst i Colombia. Dansk viden og høje standarder for fødevaresikkerhed er en døråbner for mere eksport til Colombia. Den danske ambassade i Bogotá samarbejder tæt med sektoren og kan hjælpe din virksomhed til de rette kontakter.

Forbruget af svinekød er de seneste otte år fordoblet i Colombia, og eksportambitionerne er tårnhøje. Derfor har den colombianske svinekødsektor planer om store investeringer i de kommende år, og her kan danske løsninger spille en vigtig rolle. Samtidig er svinesektoren udpeget til et strategisk område for at skabe mere udvikling i Colombias økonomi.

For at understøtte den positive udvikling i den colombianske svinesektor har den danske Fødevarestyrelse netop forlænget  et strategisk sektorsamarbejde med de colombianske veterinær- og fødevaremyndigheder for yderligere tre år... Projektet har blandt andet til formål at assistere de colombianske fødevaremyndigheder med forbedring af fødevaresikkerheden inden for svineproduktion. Dette er med udgangspunkt i Colombias ønske om bedre og sundere fødevarer og øget eksport på verdensmarkedet. Dette samarbejde  baner vej for danske virksomheder.

”Dette samarbejde åbner muligheder for, at danske virksomheder kan eksportere udstyr og services til de colombianske svineproducenter, slagterier og forædlingsindustrien. Gennem det tætte samarbejde med den colombianske svineindustri har The Trade Council fået en række tætte kontakter, der kan hjælpe danske virksomheder med at lokalisere oplagte forretningsmuligheder i sektoren og hjælpe dem med at tilgå markedet bedst muligt,” siger Esben Filt Jensen, vækstrådgiver på den danske ambassade i Colombia

Gennem det tætte samarbejde med den colombianske svineindustri har The Trade Council fået en række tætte kontakter, der kan hjælpe danske virksomheder med at lokalisere oplagte forretningsmuligheder i sektoren og hjælpe dem med at tilgå markedet bedst muligt.

Esben Filt Jensen, vækstrådgiver Den Danske Ambassade i Colombia

Svinekød overhaler oksekød
Colombianerne er begyndt at få smag for svinekød, og forbruget er allerede fordoblet fra 4,8 kg i 2010 til 9,3 kg i 2017 – men ventes at vokse til 14 kg i 2022. Tidligere har frygten for sygdomme og parasitter afholdt forbrugerne fra produkterne, men højere standarder og forbedret fødevaresikkerhed har sammen med lavere priser overbevist colombianerne. Nu har væksten i salget af svinekød overhalet salget af oksekød i butikkerne.

“Vores sektor er i fortsat vækst og konstant forbedring af integration og værdikæde. I denne kontekst skal hele infrastrukturen leve op til de nationale regulativer og internationale trends for at være konkurrencedygtige. Derfor er der et behov for ny teknologi, der sikrer større produktion, effektivitet og bæredygtighed. Dette kan være en meget interessant mulighed for udenlandske aktører, der tilbyder innovation, teknologi og viden til at skabe vækst i Colombias svinesektor,” siger Jorge Alfredo Ostos, der er Præsident i Porkcolombia, organisationen bag de colombianske svinekødsproducenter.

 

Det er nu, jernet er varmt

De colombianske svineproducenter har nu oprettet selskabet C.I. PorkCo, der skal fokusere på at gøre svinekødsprodukterne mere kommercielle i en international kontekst og skabe et eksportboom. Derfor skal man også rykke nu, lyder det fra ambassaden i Bogotá.

“Dette vil skabe et økonomisk fundament, en volumen og den rette logistik til at konkurrere med store producenter uden for Colombia. Målet for sektoren er at åbne op til nye markeder og derigennem skabe værdi for svineproducenterne i Colombia. I første omgang håber de på at åbne eksport til nærmarkederne Ecuador og Peru, men i fremtiden øjner de et stort potentiale i at eksportere de colombianske produkter til Asien,” siger Esben Filt Jensen.

Svinekød er udpeget til en strategisk sektor i forhold til socio-økonomisk vækst i Colombias arbejde med at skabe øget økonomisk diversitet og mindske den hidtidige afhængighed af olie. I dette arbejde indgår nye regelsæt og forhøjede fødevarekrav til området.  Som led i denne udvikling skal der investeres massivt i modernisering af hele produktionen og dermed åbnes interessen for danske løsninger inden for stort set hele værdikæden i svineproduktionen.

Vil du vide mere om din virksomeds muligheder på det colombianske marked?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...