Gå til indhold
Finansiering

Dansk kassekredit baner vej for svineeksport til Mexico

Markedet for svinekød vokser i Mexico, og investeringslysten er høj. Med dansk finansiering i ryggen åbnes der for øget eksport af udstyr og viden til hele den mexicanske svinekødssektor. The Trade Council kan guide dig til at få finansiering i ryggen.

 

Mexicanerne er vilde med svinekød, og produktionen boomer for alvor i landet. Derfor kigger mange af de største producenter mod Danmark for at få optimeret deres produktion med dansk teknologi og viden. Mexico er verdens 11. største økonomi og hastigt på vej frem med en voksende middelklasse med appetit efter bedre produkter.

 

Markedet for svinekød er desuden blandt verdens største, og herudover eksporterer Mexico i stigende grad svinekød til USA og vil tilmed gerne endnu mere ind på de mest krævende markeder i verden. Dette stiller høje krav til produktionsfaciliteterne.

 

”Vi ser et unikt vindue i Mexico lige nu på det her marked. Landet har kæmpestore farme og en industri i stor vækst, der samtidig har købekraften og et stort fokus på at investere i ny teknologi. Og mexicanerne ved godt, hvad Danmark står for og kender til dansk teknologi, der er i særklasse. Så det er nu, mulighederne skal udnyttes fra dansk side,” siger Jacob Green, chef for handelsafdelingen på den danske ambassade i Mexico.

 


quote ikon
Det er en stærk dansk cocktail at kunne præsentere sammen med EKF. Og det er super interessant for de danske virksomheder og eksportører, fordi vi kan matche et spændende vækstmarked med førende dansk teknologi.
Jacob Green, chef for handelsafdelingen Den Danske Ambassade i Mexico

Shopping Line-koncept på plads

Sammen med EKF - Danmarks Eksportkredit, DI og Landbrug & Fødevarer har ambassaden lanceret et shopping line-koncept, så de mexicanske selskaber kan få finansiering med i pakken ved store ordrer fra Danmark. I januar 2019 vil der således blive arrangeret fremstød i Mexico, hvor de store mexicanske fødevareproducenter matches med danske leverandører, der kan få finansiering i ryggen.

 

”Det er en stærk dansk cocktail at kunne præsentere sammen med EKF. Og det er super interessant for de danske virksomheder og eksportører, fordi vi kan matche et spændende vækstmarked med førende dansk teknologi. Nu handler det om at udnytte det momentum, som er bygget op. Jo mere dansk business der bliver lavet, desto flere muligheder opstår der for tiden. Det breder sig som ringe i vandet her i Mexico,” siger Jacob Green.

 

EU og Mexico har for nyligt opdateret sin frihandelsaftale, hvilket ventes at skubbe yderligere på den danske eksport til landet. Interessen for at investere i teknologi i den mexicanske svineindustri er i hvert fald til stede.

 

”Den mexicanske svineindustri er i en ekspansionsperiode og konkurrerer på nogle af verdens mest krævende markeder. Da virksomhederne i denne industri konstant leder efter innovative teknologiske løsninger, som kan øge deres konkurrenceevne, betyder det, at der er store muligheder for de danske virksomheder, som ønsker at etablere sig eller opnå vækst på det mexicanske marked,” siger Rubén Murillo, præsident for Mexican Pork, der er brancheforening for den mexicanske svineindustri.

 

Den mexicanske svineproduktion føres an af enorme farme med helt op til omkring 100.000 søer, hvor aktørerne har hele værdikæden fra foderproduktion over stalde til slagterier.

 

”Derfor fokuserer vi på hele værdikæden fra genetik, foder, udstyr, sygdomsbekæmpelse, klimaanlæg og slagterier. De har behov for alle dele og er meget interesserede i dansk  teknologi, som de gerne vil investere i,” fortæller Jacob Green.

 

The Trade Council arbejder sammen med EKF, DI og L&F på at gennemføre to shopping line-fremstød i begyndelsen af 2019, hvor danske eksportvirksomheder møder mexicanske beslutningstagere fra de største svinekødsproducenter. Kontakt os for at høre mere om dine muligheder.


Fakta om Mexicos svineproduktion

  • Mexico er verdens niendestørste producent af svinekød med en produktion på 1,4 mio. tons i 2017. Produktionen steg med knap 5 pct. i 2017, og stigningen ventes at fortsætte.

     

  • Landet er verdens tredjestørste importør af svinekød, idet forbruget i 2017 udgjorde 2,4 mio. tons og ventes at vokse med 3 pct. her i 2018.

     

  • Mexico er i stigende grad eksportør af svinekød med størst afsætning i Japan, USA og Sydkorea.

     

  • Svinekødsindustrien i Mexico er under konsolidering med store aktører, der dækker hele værdikæden fra farme med op til 100.000 søer, foderproduktion, stalde og slagterier.

Kilder: USDA, SAGARPA, Rabobank, OECD

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder på det mexicanske marked?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...