Gå til indhold
Japan

Stort potentiale for danske fødevareingredienser i Japan

Den japanske industri for forarbejdede fødevarer er enorm – og altid på udkig efter innovative fødevareingredienser. Asiens største messe for fødevareingredienser finder sted i Japan i november 2020.

Grundet en travl hverdag er japanske forbrugere i høj grad på udkig efter næringsrige ready-to-eat produkter. Det har skabt en enorm industri for forarbejdede fødevarer – med en markedsstørrelse på 1,4 billioner kroner, som stadig er stigende.

Den japanske industri for forarbejdede fødevarer er en af verdens mest avancerede og sofistikerede. Derfor søges der altid efter innovative fødevareingredienser til at skabe nye produkter.

Fødevareingredienser er essentielle ved produktion af forarbejdede fødevarer. De kan blandt andet forbedre kvaliteten af produktet og tilføre produktet yderligere værdi. Eksempelvis forbedrer vitaminer ernæringsværdien, og ingredienser som protein baseret på planter eller insekter gavner miljøet og giver produktet et godt image.

Efterspørgsel på proteiningredienser

De største tendenser inden for fødevareingredienser i Japan er blandt andre:

• Sundhed
• Ready-to-eat
• Højt ernæringsindhold (ved lav kvantitet)

Disse tendenser blev i høj grad blev observeret, da Asiens største messe for fødevareingredienser – Hi/FiT/S-tec Japan – senest blev afholdt i oktober 2019. Messen er det bedste sted at observere de seneste trends på området.

Især proteiningredienser var populære på messen. Proteiningredienser blev originalt udviklet som et kosttilskud til atleter for at opnå muskelforøgelse. Siden er efterspørgslen vokset globalt, og det japanske marked er blevet udvidet til at omfatte produkter, der henvender sig til bredere forbrugergrupper – eksempelvis sundheds- og skønhedsprodukter til kvinder og muskelbevarende produkter til ældre.

Som følge af den øgede efterspørgsel er der behov for udvikling af nye kilder til protein. Det er et behov, som i høj grad kan imødekommes af danske virksomheder.

Hi/FiT/S-tec Japan afholdes næste gang den 16.-18. november 2020 i Tokyo. Her vil der være en ny pavillon udelukkende med fokus på udviklingen af mad med højt proteinindhold. Det illustrerer, at opmærksomheden på proteiningredienser er stigende.

På messen i 2019 sås også mange produkter med tilsatte fibre (polysaccharider) fra alger og planter, som er til brug for reologimodifikation, eksempelvis jævning. Også omega-3 fra plantefrø blev promoveret ved flere boder.

Gode muligheder for danske virksomheder

Danmark er kendt i Japan som fødevarenation – og som frontløber inden for innovativ fødevareproduktion. Danmark har flere end 100 fødevareingrediensvirksomheder, og der er gode muligheder for, at danske ingrediensvirksomheder kan tiltrække det japanske marked med innovative ingrediensprodukter.

Den danske ambassade i Tokyo assisterer danske virksomheder i at udnytte de mange muligheder på det japanske marked. Ambassaden har ekspertviden på fødevareingrediensområdet og kan blandt andet bistå danske virksomheder med viden om regulering og godkendelse af fødevareingredienser.

Hi/FiT/S-tec Japan 2020

Hi/FiT/S-tec Japan er Asiens største messe for fødevareingredienser. Messen afholdes næste gang den 16.-18. november 2020 i Tokyo. Vil din virksomhed deltage?

Det er allerede nu muligt at registrere sig som udstiller (deadline er april 2020). Registrering til besøg på messen åbner i august 2020.

Den danske ambassade i Tokyo kan assistere din virksomheds deltagelse på messen i forhold til organisering af praktiske forhold, relevante kontakter mm. Derudover kan ambassaden forme en gruppe af danske virksomheder til besøg på messen.

Læs mere om messen:
https://www.hijapan.info/en/

Vil du sælge fødevareingredienser til Japan?

Så kontakt den danske ambassade i Tokyo:


Loading...

    Er du interesseret i at læse mere om fødevaremarkedet eller det japanske marked? Se relateret indhold:

    Loading...