Danske løsninger kan mindske spild af mangoer i Indien
Selvom der ikke gror mangoer i Danmark, er det ikke ensbetydende med, at danske virksomheder ikke kan samarbejde med indiske partnere om at tilvejebringe effektivitet og reduktion af spild i mangoværdikæden.
Herunder et nærmere kig på, hvor din virksomheds løsninger kan komme i spil:
Den danske fødevaresektor kan tilbyde produkter og teknologier til Indiens mangoproducenter, der kan være med til at forbedre frugtens kvalitet, forlænge holdbarheden, reducere spild og øge produktiviteten. De kan levere produkter, udstyr og teknologier til forskellige stadier af produktionen, inklusiv styring af næringsstoffer, løsninger til afgrødebeskyttelse, mekanisering af landbrug og forarbejdning af afgrøder efter høst. Derudover kan danske virksomheder etablere laboratorier til kvalitetskontrol og implementere egenkontrol, såsom Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP).
I modsætning til Danmark, foretages al efter-høst arbejde i Indien af mennesker. Det medfører en enestående mulighed for danske virksomheder til at introducere rengørings-, voksnings- og pakkeløsninger, der ikke kun vil forlænge mangoernes holdbarhed, men også øge effektiviteten. De kan også tilbyde køle- og opbevaringsløsninger, der kan bevare frugtens kvalitet efter høst og under transport. Eftersom mange af de områder i Indien, der producerer mangoer, mangler ordentlig infrastruktur, kan danske virksomheder bidrage med ekspertise inden for konstruktion og drift af eksempelvis kølefaciliteter. Samarbejde med indiske landmænd, sammenslutninger og eksportører kan promovere etableringen af nye kølefaciliteter eller opgraderinger af eksisterende, hvilket både kan mindske leveringstid og bevare mangoernes kvalitet og holdbarhed.
Der er et betydeligt spild af mango i Indien. Danske virksomheder kan spille en afgørende rolle for reduktionen af efter-høst spild ved at forbedre logistikken ved hjælp af bedre emballering, mærkning og etablering af et stærkt distributionsnetværk. Danske virksomheder tilbyder teknologi til vakuumpakning, hvilket kan forlænge mangoernes levetid ved at komprimere indpakningen og hæmme bakterievækst. Derudover kan virksomhederne tilvejebringe adgang til specialiseret emballeringsmaterialer, som f.eks. indpakning med modificeret atmosfære. Dette bidrager til reguleringen af ilt- og carbondioxidniveauer, hvilket minimerer risikoen for spild.
Der er et kæmpe potentiale for virksomheder med ekspertise inden for fødevareforarbejde til at udvikle produkter såsom juice, pure og snacks. Dette reducerer ikke blot madspild, men genererer også nye indtægtskilder.