Gå til indhold
Boston

Et epicenter for forskning og innovation

Enestående videnskabeligt miljø og teknologiske nybrud udgør grundstammen i Bostons dynamiske innovationshub.

Egentlig var Kendall Square bare et vejkryds. Så blev en hel bydel opkaldt efter vejkrydset. Nu kendes Kendall Square som den mest innovative kvadratkilometer på jorden. Kendall Square repræsenterer alt det, som Boston og omegn er kendt for; mere end 50 universiteter og et utal af R&D afdelinger for førende globale teknologi-virksomheder, nye muligheder og den fremmeste forskning. Her er mere end 500 start-ups alene i byens centrum og over 1000 virksomheder inden for bioteknologi.

Det helt store emne i Boston er Life Sciences i bredeste forstand. Alt fra Biotech over Medtech til Digital Health. Med de mange Life Science virksomheder netop her er Kendall Square blevet et globalt epicenter. 

Det er dog ikke mængden der er unik, men sammenhængen og den indbyrdes afhængighed der gør økosystemet i Boston til noget særligt. Et eksempel er IBMs online platform for at oprette, støtte og udvikle byens startups. Grænserne mellem videninstitutioner som MIT og virksomheder som IBM er papirtynde, hvilket er med til at holde Boston's innovative økosystem blomstrende.

Tunge investeringer og teknologiske nybrud

Ud over en stærk innovations- og forskningsbase er Boston også med i verdenseliten når det kommer til venturekapitalinvesteringer: I 2017 blev der i staten Massachusetts investeret mere end 7 milliarder USD.

Tech-startups her tager som regel udgangspunkt i en videnskabelig tilgang eller teknologiske nybrud. Boston er en drivkraft inden for udvikling af kunstig intelligens (AI). Forskning i AI kan nemlig spores tilbage til starten af 60’erne hvor forskere, særligt på MIT, begyndte at arbejde med kunstig intelligens. 

Massachusetts er samtidig en af de mest progressive stater i USA i målsætningen om vedvarende energi og energieffektivitet. Det seneste resultat af denne satsning er etablering af den største off shore vindmølle park, Vineyard Winds, i USA lidt syd for Boston og den bliver udviklet med dansk knowhow.

Nærhed i økosystemet

Innovation Centre Denmark Boston er – med en central placering ved Kendall Square –  parat til at give danske virksomheder og forskningsmiljøer mulighed for en målrettet entre i et af verdens førende startup og innovationshubs, hvor Life Science, AI og energi står i særligt fokus. 

Vi accelererer din proces gennem skræddersyet rådgivning, målrettede læringsforløb og adgang til vores netværk. Vi kan introducere dig til alt fra universiteter, potentielle partnere over offentlige myndigheder til start-ups og R&D afdelinger hos de store spillere. 

Ønsker du at vide mere om dine muligheder?

Så kontakt os og hør mere

Loading...

    Institutionerne bag innovationscentrene

    Innovation Centre Denmark er etableret i samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Centrene skal styrke dansk innovation, udvikling, vækst og beskæftigelse.