Gå til indhold
Sektorteam

Landbrug og fødevarer  

Dansk landbrug og fødevarer er et stærkt brand ude i verden. Det skyldes, at danske fødevarer er kendetegnet ved høj fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, forsyningssikkerhed, kvalitet og ressourceeffektivitet. 

HVAD KAN DU BRUGE VORES EKSPERTISE TIL?

Vores rådgivere er trænet i at få din virksomhed positioneret bedst muligt på lige nøjagtigt det marked, som din virksomhed ønsker at rette jeres eksport mod.

Uanset om din virksomhed beskæftiger sig konventionelt landbrug, økologi, akvakultur, fødevaresikkerhed, fødevaretrends, gastronomi eller procesudstyr, så tilbyder vi rådgivning om eksport af høj kvalitet.

Med vores rådgivere i ryggen kan din virksomhed skabe eksport til stort set alle verdens lande og dermed stå stærkere i den internationale konkurrence om fødevareeksport og landbrugseksport.

 

Den danske klynge for fødevarer er blandt de største fødevareklynger i hele verden målt på størrelsen af beskæftigelsen og markedsandele i verden. Mange af de danske produkter har en høj grad af specialisering, hvilket øger værdien af produkterne og skaber sund eksport. Det betyder, at mere end 40 procent af eksportvarerne i den danske fødevareklynge har en merpris på 20 procent i forhold til EU-gennemsnittet.

 

Hvordan ser markedet ud?

 

Eksporten fra den danske landbrug og fødevareklynge udgør alene omkring 160 mia. kr. om året. Det er omkring en fjerdedel af Danmarks samlede eksport af varer.

 

EU er vores største eksportmarked inden for fødevarer og landbrug, mens Kina, Norge, USA og Japan hastigt følger med. Eksport af danske fødevarer er et godt brand på de internationale markeder på trods af et højere omkostningsniveau end i mange af de konkurrerende lande. Det skyldes, at danske fødevarer er kendetegnet ved høj fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, forsyningssikkerhed, kvalitet og ressourceeffektivitet. 


The Trade Council kan hjælpe med at udvide din virksomheds eksport til både nye og eksisterende markeder. Vores rådgivere er til stede på alle de vigtige eksportmarkeder.

Din virksomhed vil altid få en individuel eksportsparring med en efterfølgende skræddersyet eksportplan. På den måde forberedes din virksomhed bedst muligt til at øge jeres eksport.

 

 

Særlige muligheder indenfor forarbejdede fødevarer  

Få TILSKUD PÅ 75-100%

Indtil udgangen af 2023 kan danske SMV’er få et særligt tilskud på 75-100% på The Trade Councils rådgivningsydelser, hvis de har været negativt påvirket af brexit.

De øgede tilskud kan anvendes på alle eksportmarkeder.

Eksempler på, at din virksomhed har været påvirket af brexit kan være:

  • Din virksomhed har oplevet stigende omkostninger.
  • Din virksomhed har mødt nye handelsbarrierer.
  • Din virksomhed har mistet kommercielle muligheder.
  • Din virksomhed har haft et direkte fald i eksporten til Storbritannien.


PERSONLIG RÅDGIVNING FÅ HJÆLP AF VORES EKSPORTRÅDGIVERE

Udfyld formularen, og vi kontakter dig indenfor 72 timer på hverdage.