Gå til indhold
Sektoranalyse

Store muligheder for dansk energieksport til serbien

Danske energivirksomheder og investorer kan med fordel kigge imod det serbiske energimarked, som tilbyder en lang række forretningsmuligheder.

Energisektoren er en højt prioriteret del af Serbiens reformer i forbindelse med EU-tiltrædelse. EU forventes at støtte udbygningen af Serbiens energisektor med 125 mio. euro, svarende til lige under 1 mia. kr., fra 2014 til 2020.

Serbien forbruger 2,7 gange mere energi per borger end OECD-gennemsnittet. Store dele af serbernes energiforbrug kommer fra naturgas, som landet køber fra Rusland. Derfor er der stor efterspørgsel på energibesparende tiltag, der kan sænke dette forbrug.
 
Serbien producerer selv 18 procent af landets energiforbrug fra vedvarende energi. Af landets egen energiproduktion kommer 62 procent fra jordvarmeanlæg og 32 procent fra vandkraftværker. Andre kilder til vedvarende energi i Serbien er nærmest ikke eksisterende.
 
Serbien har forpligtet sig til, at 27 procent af energiforbruget skal komme fra vedvarende energikilder inden 2020, og den serbiske regering investerer derfor særligt i vandkraftværker. Det giver store muligheder for danske virksomheder til at byde ind på produktion af vandkraftværker og fremme vindenergi i Serbien.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder på det serbiske marked?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Læs mere om energi

    Loading...