Gå til indhold
Vitus

Eksportsucces fejres med Udenrigsministeriets VITUS-pris

 Igennem 12 måneder har udvalgte eksportvirksomheder søgt nye jagtmarker i udlandet.

Virksomhederne har deltaget i The Trade Councils eliteprogram VITUS, der har resulteret i nye ordrer i millionklassen, tocifrede vækstrater i omsætning og en forøgelse af medarbejdere, både i Danmark og i nyetablerede datterselskaber.

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil overrække VITUS-prisen ved Dansk Eksportdag 11. september 2018.

Læs mere om de tre nominerede virksomheder her:

Seluxit

www.seluxit.com
Se video

Igennem VITUS programmet har Seluxit udviklet en strategi for deres mest skalerbare aktiv, deres cloud-baserede IoT platform. Seluxit har i løbet af programmet indgået kontrakt med en større kunde i Tyskland, der har sikret en omsætning på over 200.000€ samt ansat 3 nye medarbejdere for at understøtte den øgede vækst.

Desuden har Seluxit for nyligt landet en ordre på at levere 30.000 smartmeter radiomoduler. Dette er første del af potentielt op til 6,4 millioner smartmeter radiomoduler over de næste 15 år til Tysklands næstestørste forsyningsvirksomhed. Udvidelsen i Tyskland har også vist sig at være et springbræt til resten af verden, bl.a. i form af erhvervelsen af et nøgleprojekt for en af Kinas største producenter af LED-lyspærer. På baggrund af Seluxits succes og kæmpe fremtidspotentiale, planlægger Seluxit aktuelt en IPO på det danske aktiemarked.

”Selvom vi kan se tilbage på vores VITUS-deltagelse og direkte måle
vores succes i form af øget omsætning, har den virkelige værdiskabelse
været den viden vi har tilegnet os og som har lagt en solid basis
for at opfylde vores langsigtede strategi”. CEO, Daniel Lux.

MapsPeople

www.mapspeople.com
Se video

Maps People udvikler og sælger en Google Maps baseret platform til indendørs navigation til brug i lufthavne, konferencecentre, universiteter,
arenaer og andre store og komplekse indendørs faciliteter. Igennem deltagelsen i VITUS har Maps People etableret eget datterselskab i USA, der med sæde i Austin vil fungere som selskabets hovedkvarter i landet. Virksomheden investerer kraftigt i markedsudvikling, og med ansættelserne i
det nye datterselskab er medarbejderstaben forøget fra 20 til 48 mand.

Samtidigt har aktiviteterne medført en 35% vækst i omsætning i 2017. Udover salgssuccesen har VITUS-deltagelsen spillet en vigtig rolle for, at det er lykkedes at tiltrække 2 mio. € i venturekapital.

”Vi er stolte over, at både Google og Gartner Group har valgt at bruge
Maps Indoors til deres store events med mere end 10.000 deltagere.
Den eksponering disse kunder giver vores produkt er uvurderlig. Maps
People har oplevet en kæmpe efterspørgsel fra det amerikanske
marked og vurderer at det indenfor de næste 1-2 år vil stå for 50%+ af
vores vækst.” CEO, Michael Gram.

Blue Line 

www.blue-line.dk
Se video

Blue Line udvikler og sælger industriel IT til krævende miljøer bl.a. indenfor produktionen af farmaceutiske produkter og fødevarer til at optimere og dokumentere produktionsprocesserne. Igennem deltagelse i VITUS har Blue Line vundet ordrer i UK og Irland for over 2 mio. DKK samt identificeret strategiske projekter med en potentielt endnu større ordreværdi.

Udover den øgede omsætning har væksten ført til etableringen af eget kontor i Irland, der også betjener UK og Benelux. På baggrund af den succesfulde internationaliseringsstrategi, der er blevet udviklet igennem VITUS har Blue Line efterfølgende vundet betydelige ordrer i en række andre Europæiske markeder, samt Kina og Canada.

”Med VITUS-programmet har Blue Lines udvikling taget mere fart end forventet. I starten var det et sejt træk med mange overvejelser og indledende markedsanalyser. De første interviews i markedet gav os værdifuld viden, men ingen kundemøder.
Ambassaden i Dublin fik virkelig skabt gennembrud til markedet med striber af møder. Det virkede og resultater er flere betydelige ordrer og projekter i pipelinen. Indsatsen kaster nu også møder og ordrer af sig i flere andre lande.” CEO, Niels Pedersen.


Baggrund:
VITUS er the Trade Councils eliteprogram, der gennem udarbejdelse ogeksekvering af en solid eksportstrategi sikrer Danmarks bedste SMV’er solidt fodfæste på nye markeder. Traditionen tro uddeles VITUS-prisen under Dansk Eksportdag. Prisen gives til den bedst eksekverede VITUS-case. Vinderen er den virksomhed, der har udnyttet potentialet ved deltagelse i VITUS til det fulde og siden været i stand til at skalere deres forretning yderligere på baggrund af deltagelsen i VITUS.

Dansk Eksportdag er The Trade Councils årlige hovedevent på dansk grund. Arrangementet rykker hvert år til en ny dansk destination og arrangeres i samarbejde med det lokale Væksthus. På Dansk Eksportdag slår vi et slag for dansk eksport og diskuterer en faglig tematik. Dertil har The Trade Council samlet en række eksportrådgivere, for at gøre det nemmere for din virksomhed at etablere personlig kontakt og netværk i dit ønskede marked. Hele dagen kan du derfor i vandrehallen møde The Trade Councils rådgivere fra mere end 30 markeder og relevante specialister fra Væksthus Syddanmark m.fl. til en dialog om eksport og konkrete markedsmuligheder for din virksomhed. Du kan desuden møde EKF og IFU.
Vi håber, at du vil blive både inspireret og lidt klogere - og desuden bruge dagen til at blive introduceret til Danmarks stærkeste, globale netværk.

Tilmelding til Dansk Eksportdag sker via www.eksportdag18.dk. Vi glæder os til at møde dig!

For yderligere information

Kontakt:
Konstantin Bengtson | VITUS
+45 3392 0965 | [email protected]
www.vitus.um.dk

Philip | Dansk Eksportdag
+45 3392 0599 | [email protected]
www.eksportdag18.dk

Anja Solvang | Presse
+45 3392 1765 | [email protected]