Gå til indhold
Sydøstasien

Stort potentiale for energieffektive bygningsløsninger 

Et stigende miljøfokus hos sydøstasiatiske regeringer samt et uudnyttet markedspotentiale for energieffektive løsninger til bygninger danner rammen for en strategisk dansk virksomhedsalliance. The Trade Council i Sydøstasien står parat med rådgivning samt information om den strategiske virksomhedsalliance og eksportmulighederne i Malaysia, Indonesien og Singapore.

Investeringsmulighederne for energieffektive løsninger i Sydøstasien forventes at have en værdi på 400 milliarder USD - næsten 40 procent er øremærket til bygningssektoren. Bygningssektoren har et enormt uforløst potentiale, og der opleves især efterspørgsel fra hospitaler, hoteller, indkøbscentre og kommercielle bygninger.

Sundhedsturisme er en stor indtægtskilde i Malaysia, og væksten ser ud til at fortsætte for sektoren. Malaysia har mere end 150 offentlige hospitaler og sundhedsklinikker samt 240 private hospitaler, der tilsammen huser mere end 54.000 senge. Alene i 2016 modtog Malaysia næsten én million rejsende, som søgte sundhedsbehandling og bidrog kraftigt til væksten.

Turisme spiller generelt en stor rolle for regionens økonomi. Indonesien, Malaysia og Singapore modtog sidste år knap 50 millioner turister, og den stigende miljøbevidsthed fra både rejsende og lokalbefolkningen medfører øget efterspørgsel af energibesparende løsninger til hoteller.

I regionen findes endvidere nogle af verdens største indkøbscentre, der er flittigt besøges af både turister og lokale. Metropolerne Kuala Lumpur og Jakarta huser alene mere end 425 indkøbscentre, der dagligt kræver enorme mængder af energi.

”Markedspotentialet er enormt for energibesparende løsninger til bygningssektoren i Sydøstasien. Ved at samle den rette gruppe af komplementære danske virksomheder, vil danske løsninger virke mere attraktive for de lokale bygningsejere.”
Morten Søndergaard Adm. direktør, Danish Energy Efficiency Partners (DEEP)

Markedet for kontorbygninger er særdeles interessant. Med 21,5 millioner kvadratmeter kontorarealer i Malaysia fordelt på næsten 2.500 ejendomme udgør hver enkelt ejendom et potentielt projekt for danske virksomheder, der tilbyder energibesparende løsninger.

Den strategiske virksomhedsalliance giver adgang til fire sektorer, tre markeder og ét uforløst markedspotentiale, som blot venter på de mange danske løsninger inden for energieffektivisering.

Fordelen ved en strategisk virksomhedsalliance
Den danske virksomhed Danish Energy Efficiency Partners (DEEP) har allerede stor erfaring med energieffektive løsninger inden for bygningssektoren i Malaysia. De har med tiden opnået et solidt ry og en konkurrencemæssig fordel sammenlignet med andre ”Energy Service Companies” (ESCO). Administrerende direktør Morten Søndergaard ser store fordele og øgede muligheder for dansk eksport ved at bringe danske virksomheder til regionen via en strategisk virksomhedsalliance:

”Markedspotentialet er enormt for energibesparende løsninger til bygningssektoren i Sydøstasien. Ved at samle den rette gruppe af komplementære danske virksomheder, vil danske løsninger virke mere attraktive for de lokale bygningsejere.”

Økonomiske incitamenter til energieffektive løsninger
Den malaysiske regering har lanceret flere initiativer for at promovere energibesparende løsninger til bygninger i både den private og den offentlige sektor. Foruden skattefradrag og andre økonomiske incitamenter ved investeringer i grønne teknologier, har regeringen lanceret ordningen ”Energy Audit Conditional Grant” til kommercielle og industrielle bygninger med lavt energiforbrug. Sidste år oprettede regeringen endnu en fond på 50 millioner USD til at fremme væksten og investeringerne i energieffektive løsninger i Malaysia.

Dansk ry giver grobund og adgang
Danmark har været en vigtig partner i promoveringen af energieffektivitet i Malaysia via DANIDA og udviklingsarbejdet fra 1994-2010. Danmark har især bidraget med viden omkring reguleringer, vurderinger og promoveringen af landets første energieffektive offentlige bygning. Med et godt ry og et grønt stempel kendetegnes Danmark som en førende leverandør af energieffektive løsninger i høj kvalitet.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder I sydøstasien?

Så kontakt os og hør nærmere

Loading...

    Vil du Læse mere?  Se vores relaterede indhold

    Loading...