Gå til indhold
KOREA

Grøn efterspørgsel i Japan og Korea skaber danske muligheder

Danske hydrogen- og havvindsvirksomheder skal se endnu mere mod Sydkorea og Japan – her bydes der på store muligheder. 

Japan er verdens tredje største økonomi og har et mål om at være CO2 neutrale før 2050. Med det er der fuld gang i deres grønne omstilling.

Sydkorea er verdens 10. største økonomi og med et mål om at reducere sin udledning af CO2 med 40 pct. frem mod 2030 er landet i gang med at omstille til grøn energi. Det er især inden for grøn-hydrogen og havvind, der er et kæmpe potentiale for danske underleverandører, som ønsker at eksportere eller etablere sig i sektoren.

Der er rygvind på havvindmarkedet

Danmark er verdens største producent og udvikler af havvindenergi og rygtet har spredt sig hele vejen til de japanske og koreanske markeder. Havvindmølleparkerne i Japan og Sydkorea er stadig hovedsageligt i sine begyndende stadier, men der er store bestræbelser på at blive ledende nationer i sektoren, og markederne viser tegn på at være modnet på leverandørsiden. 

Den japanske regering har sat sig det ambitiøse mål at installere 10GW havvind før 2030 og 30-45GW før 2040. Det vil gøre Japan til et af verdens største markeder inden for havvind i 2040. I Sydkorea har regeringen skruet op for sine, i forvejen, store ambitioner om at øge deres målsætning om 12 GW havvind i 2030 til 14 GW. Med den nuværende kurs lagt af præsident Yoon regeringen, vil Sydkorea dermed blive verdens femte største marked for havvind i 2030. De japanske og koreanske markeder har derfor været yderligere i søgelyset for udviklere verden over.

Danske virksomheder betragtes som frontløbere i sektoren, hvorfor en række danske leverandører allerede har fået fodfæste på de japanske og koreanske markeder. En ny markedsentréstrategi med et fokus på lokale partnerskaber i samarbejde med ambassaden har givet gode resultater. Der er dermed meget gunstige forhold for indtrædelse for danske udviklere på markedet. 
Play video

Stort eksportpotentiale for hydrogen

Danmark er langt fremme på produktionen af hydrogen og i Sydkorea er der store ambitioner om at øge produktionen og anvendelsen gevaldigt fremadrettet. Hydrogenbranchen i Sydkorea forventes af eksperter at fordobles til knap 1.4 milliarder kr. inden 2030 og er derfor en destination for eksport af dansk hydrogen teknologi. 

Sydkorea har en meget stor efterspørgsel efter hydrogen, da deres tilstedeværelse på aftagersiden i forvejen er stor. Det har ledt til et initiativ fra den koreanske regering om at etablere deres egen produktion af grøn hydrogen. 

I marts 2023 annoncerede regeringen et udbud for produktion af hydrogen på 1.3TWh hvert år. Det er den perfekte mulighed for samarbejde med danske virksomheder, som i forvejen står stærkt på producentsiden. Her er der særligt brug for danske løsninger inden for elektrolyse, hydrogenudvinding, lagringsteknologi, opsamling, lagring og udnyttelse af CO2 (CCUS) og e-fuels er eftertragtede på det koreanske marked.

Den nuværende japanske regering har planer om at skrue efterspørgslen af hydrogen op på 3 millioner ton før 2030 og 20 millioner ton før 2050. Disse store ambitioner bygger for det meste på import, hvilket giver et kæmpe eksportpotentiale for danske virksomheder.

Hydrogenalliancen

Hydrogenalliancen er et samarbejde mellem sydkoreanske og danske virksomheder i hydrogensektoren. Alliancen arbejder for at styrke de kommercielle bånd og research and development-samarbejdet inden for hydrogen samt for at udarbejde policy-anbefalinger, der kan skabe bedre regulatoriske rammer i Sydkorea og potentielt også i Danmark. 

En række centrale danske virksomheder, som Ørsted, Vestas og centrale sydkoreanske virksomheder såsom Hyundai og SK er allerede en del af alliancen. Alliancen arbejder hårdt på at videreudvikle samarbejdet mellem Danmark og Sydkorea. Som medlem af alliancen vil du få adgang til løbende opdateringer på markedsudviklinger, match-making med virksomheder og myndigheder samt workshops og arrangementer, hvor den nyeste viden på markedet præsenteres. 
Play video

Vil du vide mere om dine muligheder på det koreanske marked?

Kontakt gerne vores handelsrådgiver.
Loading...