Gå til indhold
Frankrig

Frankrig kigger mod danske havvindmøller

Frankrig satser stort på havvind som led i at nå landets ambition om klimaneutralitet i 2050.  Med konkrete udbud og en fransk efterspørgsel på dansk ekspertise, har eksportmulighederne for danske leverandører til branchen aldrig været større.
I september 2022 indviede Frankrig sin første havvindmøllepark, hvilket markerede en milepæl i udviklingen af havvindmølleparker i Frankrig – en udvikling, der først lige er begyndt. For at leve op til den franske ambition om klimaneutralitet i 2050, er målet at have installeret hele 50 havvindmølleparker i Frankrig inden 2050 med en samlet kapacitet på 40 gigawatts.
quote ikon
”I Frankrig er der behov for at trykke på speederen, når det kommer til udviklingen af offshore-parker. For at realisere det franske klimamål skal der mindst 2 GW havvindmølleanlæg i udbud årligt mellem 2025 og 2035, hvilket udgør en attraktiv markedsmulighed for danske løsninger.”
Ana Elena Kelly, Energirådgiver, The Trade Council i Paris
Netop derfor tog den franske Nationalforsamling i januar 2023 første skridt hen imod en lov, der for alvor skal forenkle procedurerne og forkorte behandlingstiden på installeringen af bæredygtige energikilder, herunder havvindmølleparker. Der er stor efterspørgsel efter ekspertise, og Frankrig kigger især mod Danmark, der er bredt anderkendt som forgangsland. I 2021 underskrev Danmark og Frankrig desuden et forståelsespapir, en såkaldt Memorandum of Understanding, netop på samarbejde inden for havvind. 
quote ikon
”Potentialet i den franske havvindmølle-sektor har aldrig været større, og det er netop dette momentum som danske virksomheder skal udnytte for at komme ind på det franske havvindsmarked – et marked, hvor danske løsninger står stærkt.”
Ana Elena Kelly, Energirådgiver, The Trade Council i Paris

Dansk grønt teknologi i franske medier

Frankrig kigger mod Danmark for inspiration. I december 2022 besøgte en stor gruppe af franske journalister Kongeriget for at få et indblik i den spændende udvikling af grønne energiteknologier, med et særligt fokus på havvind, hydrogen, udviklingen af de kommende energiøer og brændsler til den maritime sektor. Frankrigs største medier var bredt repræsenteret med journalister fra Le Monde, Le Figaro, L’Express, Challenges og Ouest France - Frankrigs mest læste avis. 

I en forsideartikel lyder budskabet til avisens 2,5 millioner daglige læsere; ’’Danmark har ingen atomkraftværker, men heller ingen forsyningsproblemer. Landet er opfinderen af havvindmøller, og har dermed reduceret forbruget af fossile brændstoffer drastisk. Men man ønsker at gå meget længere og installere flere vindmøller langt fra kysten. Disse vil snart blive forbundet med kunstige øer og vil være løsningen på, at der kan produceres elektricitet og brint.”

Dette budskab er blot et af mange, der er kommet ud i franske medier de sidste par uger, som resultat af presserejsen arrangeret af The Trade Council i Paris i samarbejde med State of Green. Rejsen vidner om den store franske interesse for danske løsninger, som for alvor har givet de danske, grønne teknologi spalteplads i de franske medier.

Der er stor aktivitet på det franske marked for havvind og rig mulighed for at deltage i arrangementer, hvor du og din virksomhed kan øge og styrke jeres franske netværk. På programmet for 2023 er blandt messen for flydende møller FOWT, messen for havenergi SEANERGY og DWEA’s delegationsbesøg til Paris og Regionen Occitanie, hvor havvind er omdrejningspunktet. 
Alle disse aktiviteter og mange flere tilbydes netop nu af the Trade Council i Paris via den nylige etableret partnerskab for grøn energi, som skal hjælpe de danske organisationer og virksomheder at tilgå det franske marked. 

Stort fokus på danske grønne løsninger i nogen af Frankrigs største medier.

Frankrig Vil du med på rejsen?

Du kan høre mere ved at kontakte vores rådgiver i Paris.
Loading...