Gå til indhold
Frankrig

Danske løsninger kan spille en vigtig rolle i fransk cybersikkerhed

Antallet af cyberangreb på Frankrigs kritiske infrastruktur er eksploderet de seneste år. Samtidig har fokus på sikkerhedspolitisk selvstændighed i Europa aldrig været større – særligt i Frankrig.

Kombinationen af et stigende antal cyberangreb og politisk fokus på at mindske Frankrigs afhængighed af andre (i daglig tale strategisk autonomi) har fået den franske regering til at sætte cybersikkerhed allerøverst på dagsordenen.

Med det følger bl.a. EUR 136 mio. øremærket til cybersikkerhed. Derudover er i alt EUR 1,7 mia. blevet allokeret til digital omstilling med vedtagelsen af landets enorme genopretningspakke ’France Relance’.

En stor del af France Relance-midlerne er allerede blevet investeret i konkrete projekter, men de mange investerede euro skal ikke ses som en enlig svale. De er blot første del af en langt større og længerevarende investering i Frankrigs cybersikkerhed, hvilket giver nogle helt oplagte muligheder for danske løsninger. Både fra de etablerede virksomheder og fra start-ups.

Dansk erfaring i partnerskab med franske virksomheder

Omtrent samtidig med milliardinvesteringerne har Frankrig åbnet Cyber Campus i Paris, som skal huse flere af de primære aktører inden for området og udgøre en slags nyt epicenter for cybersikkerhedsaktører i Frankrig.

I løbet af årene er Frankrig sakket en anelse bagud på cybersikkerhed i forhold til mange sammenlignelige lande, mens landet samtidig har en meget stor og kompleks offentlig sektor med en relativt lav grad af digitalisering. 

quote ikon
”Det er næsten det stik modsatte af virkeligheden i Danmark, hvor vi både er langt fremme på cybersikkerhed og har et meget digitaliseret samfund, som de danske virksomheder har mange års erfaring med at tilbyde deres løsninger til. Men man træder ikke bare ind på det franske cybersikkerhedsmarked og tilbyder danske løsninger fra den ene dag til den anden. Det kræver en del benarbejde først. Omvendt har vi her virkelig at gøre med et match mellem Danmark og Frankrig, som vi ikke skal tøve med at udnytte.”
Berit Frederiksen Leloup, eksportrådgiver og sektorspecialist for Tech The Trade Council, Paris 

Men markedet for cybersikkerhed involverer også nogle helt andre risici for indkøberne end på de fleste andre markeder. Derfor ser man ikke, at Frankrig med sine massive investeringer nu sætter dørene på vid gab for danske løsninger til direkte brug i landet. Der åbnes snarere gradvist for løsninger fra andre – særligt europæiske – lande, hvilket gør det oplagt at fokusere på samarbejder mellem de mere modne danske virksomheder og de franske virksomheder, hvoraf en del er relativt unge.

Samtidig øger det også potentialet i partnerskaber med de mange store virksomheder i den meget veludbyggede franske forsvars- og teknologisektor, hvor der omvendt findes nogle meget store aktører. Både i forhold til at udvikle nye løsninger, certificere produkter og at blive underleverandør i større løsninger.

Et fokusområde for The Trade Council i Paris

Ligesom cybersikkerhedsområdet er en relativ ny politisk topprioritet for Frankrig, er det også et relativt nyt fokusområde for ambassaden i Paris, som arbejder målrettet for at udvide sit netværk inden for det franske cyberøkosystem. Blandt andet i samarbejde med ambassadens forsvarsafdeling.

Ambassaden har derfor også fokus på de store, veletablerede brancheevents inden for cybersektoren. Der har bl.a. netop været afholdt det årlige Forum International de la Cybersécurité (FIC), som er det absolut primære event for sektorens kerneaktører. Derudover er Frankrig – nærmere bestemt Monaco – også hjemsted for Les Assises, som satser stort på netværk og B2B-møder samt og Paris Cyber Summit, som har et klart politisk sigte.

Frem mod slutningen af året vil ambassaden også arbejde målrettet mod at igangsætte aktiviteter for danske virksomheder på det franske marked.
Kontakt vores rådgivere, hvis du vil høre mere om dine muligheder inden for cybersikkerhed i Frankrig og på det franske marked generelt. 

kontakt

Loading...