Gå til indhold
Singapore

Byudvikling byder på muligheder i millionklassen

80 procent af alle Singapores bygninger skal være grønne og energieffektive inden 2030. Som led i målsætningen har ø-staten lanceret et nyt Super Low Energy (SLE) initiativ til at fremme bygninger, der sparer mere energi i forhold til 2005 niveauet. Gennem offentlige tilskud kan danske virksomheder få støtte i millionklassen til projektudvikling. 

Urbanisering og høj vækst tegner fremtiden for Sydøstasien. Frem mod 2030 forventes regionen at huse flere af verdens hastigst voksende økonomier, 100 millioner mennesker flytter fra land til by, og regionen vil være verdens fjerde største marked til den tid. Vækst i Sydøstasien er ikke et problem, udfordringen er at gøre den bæredygtig og fremtidssikret.

Super Low Energy initiativ er et led i Singapores plan om at tiltrække international ekspertise og talent for at fremtidssikre ø-staten. Siden 2007 er der givet knap DKK 250 mio. i støttemidler til 70 energibesparelsesprojekter, og støttemulighederne forventes at stige i takt med udrulning af landets Smart City ambition og Cities of Tomorrow plan.

Morgendagens bæredygtige byer

Over de seneste 15 år er energiforbruget steget med 60 procent. Flere forbrugere kræver mere forsyning, og specielt Singapore - blot en smule større end Bornholm - er udfordret på miljø- og energiområdet. Udviklingen af klimavenlig infrastruktur kræver milliardinvesteringer, og der efterspørges international ekspertise og teknologi. Døren står på vid gab for danske cleantech virksomheder,” forklarer Mark Edward Perry, handelsrådgiver på ambassaden i Singapore.

Under landets nationale forsknings- og udviklingsplan er der afsat DKK 720 mio. til deres bredt forankrede Cities of Tomorrow. Frem mod 2020 skal der udvikles nye løsninger til at bekæmpe nuværende og fremtidige udfordringer i Singapore, så byen også fremover fremstår levevenlig, robust og bæredygtig. Forskningsmidlerne bliver jævnligt uddelt gennem ”grant calls”, hvor udfordringer annonceres og internationale projektkonsortier byder ind med løsningsforslag.


Gode råd til danske virksomheder

Aktiviteter og muligheder under Singapores Super Low Energy initiativ danner afsæt for at skyde genvej til Sydøstasiens væld af vækstmuligheder. Mark Edward Perrydeler her tre tips til danske virksomheder med øjnene rettet mod Singapore i 2019:

  • Hold øje med forsknings- og udviklingsprojekter. Singapore investerer massivt i byudvikling og omstilling til grøn energi. Internationale partnere og ekspertise er en nødvendighed, og der kommer i løbet af 2019 en lang række af tilskudsmuligheder til udviklingsprojekter.    
  • Den bedste vej ind på markedet er lokale partnerskaber. Singapore er et transparent marked, som er relativt let at tilgå, men netværk er altafgørende. For at få solidt fodfæste er lokalt partnerskab nøglen.    
     
  • Etabler dig på markedet. Skal du have del i de mange udviklingsprojekter er det en god idé, at have et forankret kontor eller datterselskab i Singapore. Det giver dig både direkte adgang til puljemidler, og samtidig giver det tilgang til talent og innovation i en by, der er brohovedet til hele Sydøstasien.

 

Singapores initiativer repræsenterer en lang række forretningsmuligheder, hvor danske virksomheder kan påbegynde eller udvide deres eksporteventyr med støtte i millionklassen. Som regionens primære kilde til innovation og talent er landet den oplagte landingsplads for virksomheder, som ønsker at tage del i regionens vækst, virke og bæredygtige vej.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder i singapore? 

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Vil du læse mere? Se vores relaterede indhold

    Loading...