Gå til indhold
Letland

Brandvarmt fjernvarmemarked i Letland

I Letland er fjernvarme en af de bedste muligheder for at nå mål for energieffektivitet, øge andelen af vedvarende energi og reducere drivhusudledninger. Letlands nationale energi- og klimaplan 2021-2030 sigter mod at øge forbruget af vedvarende energi til 50 pct i 2030, og fjernvarme er den mest effektive måde at producere varme på. 

Lettiske virksomheder er ivrige efter at forstå og drage fordel af mulighederne inden-for fjernvarme, og de leder efter partnerskaber til at hjælpe dem. Fremadrettet vil der derfor være rigtig gode muligheder for at skabe samarbejder for danske eksportører og rådgivere i fjernvarmesektoren. 

I november tilbragte repræsentanter fra DBDH (Danish Board of District Heating) og otte fjernvarmevirksomheder fra Danmark to dage i Letland med erfaringsudveksling i fjernvarmesektoren på dagsordenen. Blandt deltagerne på den lettiske side var Økonomiministeriet og flere fjernvarmeværker. Interessen for danske smarte og bæredygtige løsninger er stor. Besøget inkluderede et seminar med oplæg om mulighederne inden for energieffektivitet og fjernvarme i Letland, ligesom udfordringer og tendenser inden for Letlands fjernvarmesektor var i fokus. Under seminaret havde de danske virksomheder mulighed for at pitche deres løsninger.

Efterfølgende var der besøg hos varmeforsyningsselskabet Salaspils Siltums, som har et af de største solvarmeanlæg i Europa, Latv-energo’s AS CHPP-2, som er det mest avancerede kombinerede kraftværk i Baltikum, og til sidst var der et besøg hos Jelgava fjernvarmeværk Gren, hvor andelen af vedvarende energi i varmeproduktionen er 92 pct.

Blandt de danske deltagere var CEO for varmetransmissionsselskabet TVIS, Jørgen Nielsen, der var meget tilfreds med udbyttet af virksomhedsbesøget i Letland:
quote ikon
Den danske ambassade og DBDH arrangerede et rigtig godt arrangement. Fremragende seminar med videndeling. I dag tog vi ud, og så nogle konkrete eksempler, hvor danske løsninger er implementeret, og hvor dansk inspiration har ført til mange af de løsninger, der er valgt.
Jørgen Nielsen, CEO i TVIS

Få et indblik i fjernvarmedelegationsturen

Play video

Din kontakt i Letland

The Trade Council på den danske ambassade i Riga bistår gennem rådgivning, skræddersyede forløb og tilskudsprogrammer til sektorspecialiseret assistance til danske virksomheder, der ønsker at udforske mulighederne i Letland. Vil du vide mere om mulighederne indenfor fjernvarmesektoren i Letland? Så kontakt os og hør nærmere.
Loading...