Gå til indhold
PORTUGAL

Behov for vedligeholdelse og eftermontering af onshore vindmøller i Portugal

Danske leverandører med vindenergi-ekspertise har mulighed for at byde ind på vedligeholdelsen af portugisiske vindmølleparker. 

Aldringen af de portugisiske vindmølleparker, der blev bygget omkring årtusindskiftet, betyder, at man er på udkig efter moderne løsninger for vedligeholdelse, der skal bidrage til at opnå landets ambitiøse klimamål for 2030 og 2050. Danske leverandører med vindenergi-ekspertise har mulighed for at byde ind på opgaven. TC Lissabon og DWEA inviterer til virtuelt seminar med de portugisiske parter i starten af februar 2021. 

Med den portugisiske klima- og energiplan for 2050, sigter regeringen målrettet efter et energimix, der skal gøre dem 100 % CO2-neutrale i 2050. Det kalder på international ekspertise. Det er en ambitiøs målsætning, der med en handlingsplan frem mod 2030, fokuserer på at øge kapaciteten af vedvarende energikilder inden for særligt sol- og vindenergi. Vindsektoren i Portugal er moden og ved udgangen af 2019 havde Portugal en installeret vindkapacitet på 5,4 GW, som udgjorde 24 % af den samlede nationale energiproduktion. Det placerer Portugal på en 3. plads i EU lige efter Tyskland og Danmark, målt på KW per km2. Regeringen har et mål om at opnå en installeret vindkapacitet på 9,3 GW i 2030, og det forudsætter vedligeholdelse og forbedringer af de eksisterende vindmølleparker samt udvidelse af den installerede kapacitet.

Eftermontering og vedligeholdelse af ældre vindmøller skaber muligheder for danske leverandører

Siden 2014 er der kun i et meget begrænset omfang blevet opført nye vindmøller i Portugal. Derfor vil 72 procent af de portugisiske vindmølleparker have en alder på 15 år eller derover i 2023. En andel, som i 2028 forventes at stige til 95 procent. Altså er der tale om et meget stort potentielt marked for dansk ekspertise på området for eftermontering og vedligeholdelse.

Portugal var hurtige til at springe med på vognen for vindenergi, og det betyder, at man i dag ser en del ældre vindmølleparker, som har behov for vedligeholdelse. Som ambassade har vi været i kontakt med nogle af de mest relevante udviklere på området. De er meget interesseret i at høre, hvilke muligheder der er på markedet i forhold til at forlænge levetiden på deres vindmøller. Vi ønsker at promovere danske løsninger overfor dem og dermed hjælpe danske leverandører med at blive en del af projektet. Vi kan se en udvikling frem mod 2030, der vil skabe en voksende efterspørgsel på området”, siger Catia Martinho, Energisektorekspert, The Trade Council Lisbon.

Aldringen af de eksisterende vindmøller i Portugal åbner op for muligheder inden for en lang række områder, såsom: 

  • Klinger
  • Kontrol og energi
  • Data, måling og monitorering
  • Løsninger inden for belysning
  • Service og logistik

Er du interesseret i at komme i kontakt med potentielle kunder på markedet?

Den 3.-4. februar 2021 har du mulighed for at blive introduceret til nogle af mest relevante og største spillere i den portugisiske vindindustri, herunder blandt andet ejere af vindmølleparker, forsyningsselskaber og uafhængige serviceudbydere, når The Trade Council Lisbon i samarbejde med Danish Wind Export Association (DWEA) afholder et virtuelt seminar kombineret med B2B møder. EDP Renewables, Finerge, TrustEnergy og Generg har allerede bekræftet deres deltagelse. 

Det virtuelle seminar har til formål at samle danske leverandører og portugisiske virksomheder fra vindindustrien i et forum for branchedialog. 

Kontakt os

The Trade Council Lisbon følger udviklingen inden for vedligeholdelse og eftermontering af onshore vindmøller i Portugal tæt, og vi står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er interesseret i at komme i kontakt med potentielle kunder på markedet. 

Hvis du er interesseret i at høre mere om det portugisiske vindmarked eller har spørgsmål til artiklen, kan du kontakte Catia Martinho.
Loading...