Gå til indhold
Forenede arabiske emirater

Bæredygtig retrofitting bølge over Dubai

De Forenede Arabiske Emirater har ambitiøse mål for den grønne sektor. Dubai satser på at halvere dets energi- og vandforbrug inden 2050, og retro-fitting af eksisterende bygninger og vandforsyningen m.m. er et stærkt voksende marked i Golfen. The Trade Council reagerer ved at oprette en alliance af danske virksomheder for at tilbyde en samlet og stærk dansk løsning.

Voksende retro-fitting marked i Dubai – Grøn er det nye sort
Regeringen i Dubai har - igennem Dubai Supreme Council of Energy - fastlagt et mål om at reducere energibehovet og vandforbruget med 30 procent inden 2030 og med 50 procent inden 2050.

Dette langsigtede, mangfoldige initiativ sigter mod at placere Dubai i fronten med en miljøvenlig og effektiv energimodel og forbrug. Retrofitting er derfor et vigtigt element i den bevægelse, da de ældste bygninger i Dubai er de stille storforbrugere af energi og vand. Den første fase af strategien er retrofitte 30.000 bygninger i Dubai via energi- og vand-renovering. Dette arbejde drives bl.a. af Dubai kommune gennem landets største ESCO virksomhed; Etihad ESCO.

"Danmark har længe været kendt som en nation, der sætter grøn energi højt på dagsordenen, og er en af de førende nationer i verden, når det handler om energieffektivitet og vedvarende energi. Vi fornemmer, der er et kæmpe potentiale for danske løsninger til at understøtte den grønne omstilling i de Forenede Arabiske Emirater (FAE), herunder inden for retro-fitting af eksisterende bygninger"
Finn Mortensen Direktør, State of Green
Danmark fører inden for grøn energi og retro-fitting
State of Green har sammen med det danske Trade Council medvirket til at åbne en dialog med lokale interessenter og myndigheder for at booste eksporten af dansk energiteknologi til Mellemøsten og Nordafrika (MENA) og sikre Danmark som den foretrukne leverandør af viden og løsninger.
 
”Danmark har længe været kendt som en nation, der sætter grøn energi højt på dagsordenen, og er en af de førende nationer i verden, når det handler om energieffektivitet og vedvarende energi. Vi fornemmer, der er et kæmpe potentiale for danske løsninger til at understøtte den grønne omstilling i de Forenede Arabiske Emirater (FAE), herunder inden for retro-fitting af eksisterende bygninger,” siger Finn Mortensen, direktør for State of Green.
 
Fødevare- og miljøministeren, Esben Lunde Larsen, besøgte Dubai med en delegation inden for bæredygtighed i februar 2018, og besøget var med til at bane ideen for en alliance af danske virksomheder. Det førte til endnu et besøg i marts 2018, hvor en MoU-aftale blev underskrevet med en af landets største vand og elektricitets myndigheder, SEWA. Ud over det, har State of Green også underskrevet en samarbejdsaftale (MoU) med Etihad ESCO. 
(Fra venstre: Ambassadør Merete Juhl, minister Esben Lunde Larsen, SEWA Chairman Rashid Al Leem, generalkonsul Morten Siem Lynge)
Den Danske Vand & Bygning Retro-fitting Alliance i Dubai
På baggrund af de ovennævnte muligheder, er der etableret en dansk strategisk forretnings alliance ved navnet Danish Water & Building Retrofitting Alliance. Alliancen er stadig voksende, men består indtil videre af: Grundfos, Danfoss, JS Koncept A/S, AVK, Kamstrup, Niras, Transform A/S, Hempel, Pilegaard-Henriksen A/S, Danish Energy Management og IoT Denmark. Astrid Svitser Ching Nielsen, som står i spidsen for alliancen fortæller:
 
”Der er etableret god kontakt til de lokale myndigheder indenfor vand og elektricitet, og der arbejdes videre på at etablere kontakt til lokale private udviklere for at give de danske alliance virksomheder bedst mulige projekter og stærke referencer i MENA”.  

The Trade Council i Dubai inviterer derfor alle danske virksomheder indenfor retro-fitting, store som små, til at slå kræfter sammen med andre danske virksomheder i denne alliance. Det er en unik mulighed for at samle styrker med nogle af de største danske virksomheder og udvide markedet. Alliancen tilbyder dig:

  • Indgang og kontakt med lokale virksomheder og myndigheder
  • Implementer og showcase dine løsninger i føderale bygninger og ikoniske bygninger i Dubai
  • En stærk positionering og referencer i de FAE som kan bane vej i resten af MENA markedet

vil du vide mere om din virksomheds muligheder I De forenede arabiske emirater?

Så kontakt os og hør nærmere

Loading...

    Vil du læse mere? Se vores relaterede indhold

    Loading...