Gå til indhold
frankrig

Danske GovTech-virksomheder får foden indenfor i Frankrig

På det franske digitale marked er der stor vægt på innovation og digital transformation. Offentlige initiativer som France Relance og EU's genopretningsfond tildeler betydelige midler til at støtte disse bestræbelser (2,2 mia. kr.). Af midlerne til den digitale transformation er der især et fokus på digitalisering af den offentlige sektor. 

et perfekt match

I løbet af 2023 og frem vil det franske marked fokusere på den fortsatte digitalisering af interne processer for at frigøre ressourcer til mere komplekse opgaver. Der er derfor en stigende efterspørgsel til løsninger i forbindelse med, at kommunerne bliver mere udviklede digitalt. 

I Danmark har vi haft fokus på digitaliseringen i mange år, og der findes allerede en del løsninger til det offentlige. Desuden  har danske digitale løsninger et godt omdømme, eftersom Danmark er et af de mest digitaliserede lande i Europa. Samspillet mellem den franske efterspørgsel og den danske ekspertise skaber et perfekt match.

 

skræddersyet rådgivning til dine behov

Derfor samlede The Trade Council i Frankrig en række danske virksomheder med hver deres innovative løsninger inden for digitalisering til en Master Class i Govtech. Formålet var at forberede dem på at indtræde på det franske marked og fremme deres løsninger med digitalisering af den offentlige sektor. 

Deltagelsen i Master Class Govtech France har hjulpet virksomhederne med at blive helt skarpe på deres forretningsmodel for det franske marked og har været afgørende for deres beslutning om at målrette deres aktiviteter mod den franske offentlige sektor.

Frankrig har en stor og kompleks offentlig sektor. Med landets omkring 35.000 kommuner kræver det kendskab til det offentlige og de primære aktører bag dets indkøbsmetoder, og viljen til et langt sejt træk med fokus på relationer og udveksling af erfaringer, hvis man vil have mulighed for at blive leverandør til de franske kommuner. 

 
quote ikon
"Det franske marked er på mange måder en stor udfordring for en dansk virksomhed, men det udviser samtidig et enormt potentiale for vores produkt. Med Trade Council som vores partner har vi oplevet en værdifuld støtte. Deres dybdegående kendskab til det lokale forretningslandskab og kulturelle dynamikker har været afgørende for at overkomme nogle af de udfordringer vi er stødt på undervejs"
- Camilla Banja, Chief Business Development Officer & Forkvinde Assembly Voting ApS
quote ikon
"ID Connect tog fat i UMT for at få del i kvalitetsteknologi rådgivningen fra Paris. Tech-Teamet i Paris har den nødvendige ’levede viden’, der kommer af lokal tilstedeværelse og et stærkt netværk. Vi kunne ikke have opnået den samme markedsindsigt eller bygget de lokale kontakter så kort og effektivt uden det forløb Tech-Teamet i Paris stillede op med. Man bliver imponeret og stolt over de kapaciteter, fagligt og kulturelt, som Danmark kan mønstre gennem udenrigstjenesten."
- Morten Nielsen, Formand IDConnect

Lokalt kendskab og kulturel forståelse er absolut nødvendigt for succesfuldt at indtage det franske marked. Begge blev suppleret med skræddersyet rådgivning til virksomhedernes unikke behov. 

Selvom der i første omgang har været fokus på at skærpe forretningsmodellen, har forløbets ultimative mål været, at de danske virksomheder er gået sammen i en strategisk alliance og i fællesskab etablerer relationer og sælger på det det franske marked

fælles aktiviteter i et strategisk partnerskab - govtech france

Hen over sommeren har Tech-teamet på den danske ambassade i Paris fastlagt et program i fællesskab med de 5 virksomheder, der har besluttet at være en del af et strategisk partnerskab, hvor de i fællesskab præsenterer en række innovative danske digitale løsninger overfor udvalgte franske kommuner.


Hvis du vil høre mere om eller deltage i 

  • en kommende MasterClass for Govtech
  • er interesseret i den strategiske alliance Govtech France
  • om dine muligheder på det franske marked

Så er du velkommen til at kontakte Tech-team France.

kontakt

Loading...