Gå til indhold
Australien

Australiens byggesektor kalder på grønne danske løsninger

Den australske byggesektor står på kanten af en transformativ grøn udvikling, hvor ambitiøse politiske investeringer og øget markedsefterspørgsel sætter energibesparende løsninger i rampelyset. Særligt er danske underleverandører af bæredygtige og energibesparende byggematerialer inden for isolering, ventilation, vand, varme, vinduer, beton, solenergi og facadeløsninger i høj kurs blandt de australske bygherrer. For at opnå sine grønne omstillingsmål og ambitioner om net-zero, skal Australien årligt investere 131 mia. kr. energibesparende og bæredygtige løsninger frem mod 2030.

Australiernes øjne er rettet mod Danmarks innovative ekspertise, der kan understøtte realiseringen af deres ambitiøse grønne omstilling af byggesektoren. Australien er stillet i en kompleks situation, fordi de har forpligtet sig til en omfattende bæredygtig omstilling hen imod Net Zero 2050, men endnu ikke selv har alle løsningerne til denne. Det skaber gunstige vilkår for danske virksomheder, der leverer energibesparende og bæredygtige løsninger og rådgivning til byggesektoren.

I både den føderale regering og de individuelle stater har man etablerede mål om net-zero og implementeret regulativer, der skal sikre højere energicertificeringer af nye byggerier såvel som renoveringer. Sideløbende indføres obligatorisk ESG-rapportering (Environmental/Social/Governance) og klimarelateret oplysningspligt for finansielle investeringer i byggerier. Det har skabt en brændende platform for implementeringen af energibesparende og bæredygtige løsninger, da bygherrerne ønsker at fremtidssikre sine aktiver. Og det stopper ikke her. Den føderale regering har gennem The National Construction Code forpligtet sig til en vedvarende forbedring af minimumskravene for bæredygtigt byggeri og en strømlining af de individuelle staters godkendelsesprocesser på lang sigt. Med andre ord, efterspørgslen på energibesparende og bæredygtige løsninger i byggesektoren er kommet for at blive.

Australiens største udfordringer

Hvordan optimeres energieffektivitet i kommercielle bygninger og boligbyggerier landet over?

Hvordan integreres Smart Technologies til måling af bygningers ydeevne og klimaftryk? 

Hvorledes integreres holistiske og cirkulære designprincipper.

Begrænset viden om cirkulær og bærdygtig byggepraksis.

Begrænset viden om best practice inden for bæredygtig renovering af ældre bygninger. 

Hvordan kan man indtænke rekreative materialer og støtte biodiversiteten i byggerier?

Bæredygtigt partnerskab

Med et fokus på at nedbringe energiforbruget i eksisterende bygninger og mindske CO2-aftrykket i opførelsen af nye byggerier efterspørges danske underleverandører af isolering, smart HVAC-systemer, vandbesparende komponenter, 2- og 3-lags termoruder, mindre CO2-belastende beton, stål og cement, grønne tag- og facadeløsninger, integrerede solenergiløsninger samt teknologiske løsninger til LifeCycle Assessments og bygningers ydeevner. Disse løsninger er i høj kurs blandt de australske bygherrer og byplanlæggere.

Med den netop underskrevne strategiske partnerskabsaftale mellem Australien og Danmark, stod det klart at det overordnede tema for samarbejdet var at fremme den grønne omstilling og reducere CO2-udledningen. Med udsigten til en snarlige handelsaftale mellem EU og Australien vil et grønt eksporteventyr Down Under blive stadig mere gnidningsfrit.

Vil du og din virksomhed vide mere om jeres muligheder i Australien? Så tag endelig kontakt til vores handelsrådgiver i Sydney.

Kontakt os

Loading...