Gå til indhold
USA

Rekordår i sigte: Dansk biogasvirksomhed stormer frem på det amerikanske marked

Med endnu en ordre fra en af USAs største kødproducenter satte Biogasclean i 2021 et markant aftryk på den amerikanske biogassektor, og forventningerne til 2022 er tårnhøje. 
Kalenderen skriver maj måned, men danske Biogasclean forudser allerede et rekordår for deres nordamerikanske forretning. Med syv ordrer i bogen er der i 2022 alene leveret omkring en fjerdedel af de amerikanske projekter, der er blevet sat i søen siden virksomhedens første amerikanske salg i 2011. 

I dag eksporterer biogas-virksomheden fra Odense sine løsninger til mere end 40 lande. Alligevel fremhæver Biogascleans salgschef i Europa og Nordamerika Jesper Hørlyk-Jensen, at der siden 2020 for alvor har været stor interesse på den anden side af Atlanten.
quote ikon
”Jeg bruger efterhånden størstedelen af min tid på det nordamerikanske marked. Med en masse spildevandsanlæg og en stor kød- og mejeriproduktion har USA et stort potentiale for produktion af biogas. De har alle de rigtige forudsætninger, men har endnu ikke benyttet sig af dem.”
Jesper Hørlyk-Jensen Salgschef i Europa og Nordamerika for Biogsclean
Og den styrkede indsats giver pote. På trods af at rejserestriktioner varede indtil november sidste år og gjorde det svært at drive forretningen på den anden side af Atlanten, underskrev virksomheden med hjælp fra The Trade Council en stor aftale på hele tre projekter, der involverer en af USA’s største kødproducenter.  

gyldne år for den amerikanske biogassektor

American Biogas Council estimerer, at der i USA alene er potentiale for mere end 14.000 nye biogasanlæg fordelt over hele landet. I følge Cecilie Engell Sørensen, kommerciel rådgiver på den danske ambassade i Washington D.C., er der særligt potentiale i staterne Californien, Texas og North Carolina. 
quote ikon
”Lige nu oplever vi stigende interesse for dansk ekspertise og biogasløsninger i en række stater. Man kan nærmest tale om et biogas-boom. Mulighederne er mange, men danske virksomheder kan særligt levere løsninger inden for gyllehåndtering, spildevand og opgradering, hvor der er stor efterspørgsel på markedet."
Cecilie Engell Sørensen Kommerciel rådgiver på den danske ambassade i Washington D.C.
Det billede kan Jesper Hørlyk-Jensen nikke genkendende til. Han forklarer, at virksomheden på grund af den stigende interesse og markedets store skala øjner flere gyldne muligheder i den amerikanske biogassektor. Netop derfor har The Trade Council, som blandt andet har hjulpet med at etablere lokale distributørnetværk og skabe kontakt til nye kunder, også været en væsentlig partner for virksomheden.
quote ikon
”Det er en stor fordel for os at have en lokal repræsentant som The Trade Council i Nordamerika. Både når vi skal skabe kontakt til nye relevante beslutningstagere, og når vi planlægger rejser til USA.”
Jesper Hørlyk-Jensen Salgschef i Europa og Nordamerika for Biogsclean

Jesper Hørlyk-Jensen tilføjer i den sammenhæng, at det har været centralt for Biogascleans succes, at de har kunne tage del i de oplæg for biogasbranchen, som The Trade Council har været med til at facilitere.

Mange amerikanske anlæg har nemlig stort fokus på kortsigtede etableringsomkostninger (CAPEX), hvilket kan være en udfordring for en virksomhed som Biogasclean. Hvis man også inkluderer driftsomkostninger (OPEX) for hele projektets levetid, i stedet for kun at sammenligne på CAPEX, er Biogascleans teknologi nemlig meget mere omkostningseffektiv. Og det er netop denne fortælling, som er vigtig at få fortalt på forskellige konferencer og seminarer.
quote ikon
”The Trade Council har bidraget til, at vi har haft mulighed for at holde oplæg hos bl.a. CASA (brancheforening i Californien, red.) og på WEFTEC (Nordamerikas største konference for vandsektoren, red.) sidste år. Det er vigtigt at få taletid til disse events, når man som os prøver at komme ind på et nyt marked med en teknologi, som der er relativt lavt kendskab til.” 
Jesper Hørlyk-Jensen Salgschef i Europa og Nordamerika for Biogsclean
Jesper Hørlyk-Jensen til Water Environment Federation's Technical Exhibition and Conference 2022. 

Biogas-alliance Skal bringe dansk ekspertise over Atlanten 

Gennem workshops og delegationsture har den danske biogas-alliance siden 2018 bragt erfaringer, løsninger og teknologi fra den veletablerede danske industri til det voksende amerikanske publikum. 

Ifølge Cecilie Engell Sørensen er der stor appetit på danskernes mangeårige ekspertise.
quote ikon
”Sammenlignet med USA har Danmark grundlæggende mere erfaring med udbygningen af biogasindustrien. Tidligt i processen er den danske branche blevet drevet af støtteprogrammer, og det har givet virksomhederne enormt gode forudsætninger for at udvikle teknologi og løsninger. Det kommer Danmark til gode nu, hvor startskuddet for alvor lyder i USA, og vi er ca. et årti længere fremme på rejsen.”
Cecilie Engell Sørensen Kommerciel rådgiver på den danske ambassade i Washington D.C.
Biogasclean, som er ét af de otte medlemmer i alliancen, fremhæver også konceptet som en vigtig brik til at slå igennem i USA. Jesper Hørlyk-Jensen oplever, at det kan være svært at få foden indenfor som en lille virksomhed, der kun kan levere en mindre del til et biogasanlæg Det brede samarbejde i alliancen gør det muligt at sælge en integreret og komplet løsning, og det har vist sig at være en effektiv døråbner på markedet.

Med sidste års succes i ryggen og en forrygende start på 2022 fortsætter Biogasclean det gode samarbejde med The Trade Council og håber på at bevare momentum og fortsætte med at vækste deres forretning i USA. Næste skridt for den danske virksomhed er i den forbindelse at etablere et amerikansk datterselskab og deltage i flere delegationsture, så de kan fortsætte med at dele fortællingen om den danske biogasmodel og danske løsninger. 

Drømmer din virksomhed om det amerikanske marked?

The Trade Council hjælper dig med at afdække markedet, identificere projektmuligheder og starte dialog med de helt rigtige beslutningstagere. Hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at styrke din indsats på det amerikanske marked, så kontakt vores handelsrådgiver på den danske ambassade i Washington, DC:
Loading...