Gå til indhold

OffShore vind i sejlene i Taipei

Gennem et tæt samarbejde med The Trade Council i Taipei, deltog Danish Wind Export i et fælles eksportfremstød med en dansk pavillon for danske virksomheder, som ønsker at styrke deres position på off-shore vindmarkedet.

Danske virksomheder inden for vindindustrien havde en glimrende mulighed for at udstille deres løsninger på vindmessen Wind Energy Asia i byen Kaohsiung i 2022, da Danish Wind Export, i samarbejde med The Trade Council i Taipei, deltog med en officiel dansk pavillon. Målet med pavillonen var at give de danske virksomheder en platform, som kunne give dem mulighed for at nå ud til potentielle samarbejdspartnere og andre relevante interessenter på messen.

Tæt samarbejde skaber ro i uforudsigelige tider

Kombinationen af Danish Wind Export’s stærke netværk af danske virksomheder med et væld af verdensklasse teknologier og løsninger for vindindustrien, samt erfaringen fra The Trade Councils konsulenter, ikke mindst, når det kommer til market entry for vindindustriens off-shore-sektor, skabte en glimrende platform for de danske virksomheder at tage del i. The Trade Councils erfarne konsulent, Yulun Hsu, har tidligere arbejdet med lignende projekter, men omstændighederne under Covid-19 gjorde, at tungen skulle holdes ekstra lige i munden, ved denne messes planlægning.

quote ikon

Det er ganske forståeligt, at danske virksomheder og brancheforeninger kan opleve diverse udfordringer, når det kommer til at skulle navigere eksempelvis messedeltagelse under en global pandemi. Hos The Trade Council hjælper vi med at holde virksomhederne opdaterede på de nyeste regulativer, som måtte have indflydelse på vilkårene for deres messedeltagelse. Det oplever vi, giver mere ro i maven hos virksomhederne, som således kan fokusere deres ressourcer på det der er vigtigt - deres forretning

Yulun Hsu Handelsrådgiver ved The Trade Council i Taipei

Et nyttigt redskab i virksomhedens værktøjskasse

Mulighederne er store, når det kommer til Taiwans vindindustri. Ikke mindst hvad angår off-shore vindmarkedet. Det kan være fordelagtigt at holde sig engageret i forskellige initiativer, som eksempelvis industrimesser, hvor der kan byde sig oplagte muligheder for at mødes med potentielle fremtidige samarbejdspartnere. Netop at lave forretning med de rigtige partnere, er noget som Danish Wind Export sætter fokus på. 
quote ikon

Når vi samarbejder om sådan et projekter med The Trade Council, så ved vi, at vi får lige præcis den hjælp, som vi og vores medlemmer har behov for. Det er ikke første gang, at vi har haft et godt samarbejde til fordel for de danske virksomheder inden for vindindustrien her, og vi ser ligeledes frem til at kunne fortsætte samarbejdet i fremtiden.

Dorota Knudsen Consultant ved Danish Wind Export

Også blæst i sejlene i 2023

Og vinden fortsætter med at blæse på Taiwan. Med mere end 15 GW offshore wind i pipelinen i perioden 2026-2035, er der en klar ambition om at offshore vind skal bidrage til den grønne omstilling på øen. Men på trods af de ambitiøse mål, rigelige vindressourcer og allerede opnåede erfaringer er viden og løsninger fra erfarne spillere nødvendigt for at nå målet. Her har Danmark og danske virksomheder meget at tilbyde og kan spille en væsentlig rolle i den fortsatte udvikling af havvindmølleindustrien i Taiwan.

 

Derfor planlægger The Trade Council og Danish Wind Export igen i 2023 at være tilstede på den årlige Wind Energy Asia, for dermed at sikre muligheden for et stærkt dansk fodaftryk i mange af de nye offshore vind projekter.

 

Er du interesseret i at høre mere om eksportmulighederne og den danske tilstedeværelse på Wind Energy Asia i 2023?

Så kontakt vores rådgivere i Taipei, der står klar til at hjælpe dig og din virksomhed med eksportrådgivning og lokal markedskendskab, eller Dorota Knudsen ved Danish Wind Export.

Uanset om du er ny på markedet, eller ønsker yderligere hjælp med at gennemføre din forretningsmodel.