Gå til indhold
KINA

Kina får danske gulve at gå på

Efter en målrettet proces i tæt samarbejde med The Trade Council i Kina fandt danske Junckers A/S en ny kinesisk samarbejdspartner til at nå virksomhedens større potentiale på det kinesiske marked.
Den danske virksomhed Junckers A/S var ikke en ny spiller på det kinesiske marked, da The Trade Council Kinas erfarne handelsrådgiver Christina Law først blev bekendt med virksomhedens situation. Med over ti års erfaring i Kina, havde Junckers’ kvalitetstrægulve allerede skabt ringe i vandene blandt forskellige kundesegmenter i Riget i Midten. Problemet var dog, at virksomhedens distributør på det kinesiske marked, ikke længere kunne indfri Junckers’ ambitioner for regionen. Distributøren, som gennem det seneste årti havde ageret eksklusiv med Junkers’ produkter i Kina, stod ligeledes for kontakten og salget til både de allerede eksisterende klienter, samt, og måske endnu vigtigere, søgningen efter nye kunder.

Den rette partner

Nogle gange hænder det, at gamle måder at gøre forretning på spærrer for ellers tiltrængt nytænkning. I Junckers tilfælde var den velkendte distributør stødt imod en mur, hvilket fik Nadiya S. Andersen, International Sales Manager hos Junckers, til at søge hjælp og rådgivning hos Trade Council China. Problemstillingen var klar: der skulle nytænkning og en ny partner på banen, som kunne bane vejen for at opnå et større potentiale i Kina for den danske virksomhed. Junckers A/S er verdensførende inden for sportsgulve, og ønskede således den rette distributør inden for sport i Kina. Nadiya S. Andersen, International Sales Manager i Junckers, fortæller:

”Med hjælp fra Christina og resten af Trade Council Kinas team har vi efter snakke med forskellige mulige distributører fundet den ideelle samarbejdspartner, der kan nå et større potentiale for Junckers og igangsætte en ny og spændende tid for vores forretning på det kinesiske marked. Vi vil varmt anbefale andre virksomheder som måtte finde dem selv i lignende situation at kontakte Trade Council Kinas erfarne rådgivere.”

Vigtigt at følge med tiden

Kina er unægtelig et stort marked. Kinas voksende middelklasse, samt et stigende ønske om sikre kvalitetsprodukter, åbner døren til et stort potentiale for danske virksomheder. Dog er det kinesiske marked et yderst komplekst et af slagsen, hvor særlige spilleregler skal følges, samt unikke trends imødekommes. Tilfældet med Junckers’ behov for et partnerskift er langt fra et enestående og unikt særtilfælde. Christina Law, Handelsrådgiver hos Trade Council Kina, fortæller:

”Virksomheder oplever ofte en følelse af, at de ikke opnår deres fulde potentiale på det kinesiske marked. Junckers har et unikt produkt, som ligeledes kræver den rette distributør. Hos Trade Council China er vi altid klar til at hjælpe med at finde en bedre samarbejdspartner, som passer bedst til din virksomheds unikke behov og mål.”

Er din virksomhed ikke helt klar til at opsætte en separat afdeling i Kina, så kan vi være dine ”boots on the ground”, og hjælpe din virksomhed godt på vej, uanset om du er ny på markedet, eller ønsker at reevaluere din forretningsmodel i Kina. Vores erfarne handelsrådgivere er strategisk placeret rundt i landet, besidder bredt sektorkendskab, og er klar til at trække på deres viden og netværk for at hjælpe dig.

Vil du høre mere om dine muligheder i Kina?

Loading...