Gå til indhold
Australien

Grøn alliance hjælper danske virksomheder i Australien

Igennem 2023 har 12 danske virksomheder deltaget i Green Transition Alliance. De har bl.a. været på  fem statsbesøg, deltaget i adskillige netværks events, samt fået løbende markedsindsigt i den grønne omstilling af Australien.

Et tæt samarbejde mellem the Trade Council i Sydney og ambassaden i Canberra gjorde det muligt at gennemføre en grøn alliance med 12 danske virksomheder inden for vindenergi, Power-to-X, logistik og klimateknologi. Alliancen med tilnavnet ”Green Transition Alliance”, fokuserede primært på den grønne omstilling af Australiens energisektor samt de store muligheder inden for grøn hydrogen (Power-to-X) og inkluderede både små samt store virksomheder.

Deltagerne var blandt andet på besøg i fem af Australiens delstater: Victoria, Tasmanien, Vest Australien, Syd Australien og New South Whales. Under besøgene var der både tid til at mødes med de politiske beslutningstagere, men også private firmaer som f.eks. er i gang med at udvikle projekter eller ejer eksisterende infrastruktur. Både ambassadør Pernille Dahler Kardel og handelskommiser Ulrik Dahl deltog i flere af besøgene, hvilket gav virksomhederne mulighed for at mødes med ministre fra de forskellige delstater samt højstående personer fra de australske virksomheder.

En af deltagerne i alliancen var transportgiganten DSV, som udtaler:

“Vores deltagelse i Green Transition Alliance har givet os adgang til centrale australske kontakter samt styrket vores relationer til de andre danske deltagere i alliancen – igennem de forskellige statsbesøg rundt om i Australien har vi ydermere fået stor indsigt i de mange grønne energiprojekter, der er under udvikling.” - Marco Salvatore, General Manager - Projects Australia and New Zealand, DSV

Ambassadør Pernille Dahler Kardel (til højre) var under Global Wind Energy Councilkonferencen i Melbourne med til at byde delstaten Victoria velkommen i GlobalOffshore Wind Alliance (GOWA) – på billedet: Ben Backwell, CEO, GWEC (tilvenstre), Lily D’Ambrosio, Victorian Minister for Energy and Resources (i midten). Kilde: Global Offshore Wind Alliance welcomes State of Victoria as first sub-national member - Global Wind Energy Council (gwec.net)

Netværk er altafgørende i Australien

Selvom den australske befolkning på mange måder minder om danskerne,  er der markante forskelle, når det kommer til at gøre forretning – en af de største forskelle er, at australierne går meget op i netværk, og det betyder meget for dem, at man er tilstede lokalt. Udenrigsministeriet kan hjælpe jeres virksomhed med at få et bedre netværk i Australien, og vi kommer igen i 2024 til at gennemføre en Green Transition Alliance, hvor netop dette er et af fokusområderne.

Kontakt

Vil du vide mere om dine muligheder i Australien, og hvordan man bliver en del af vores Green Transition Alliance, så kontakt vores Senior Advisor hos Trade Council Sydney for at høre nærmere.

Loading...