Gå til indhold
Brasilien

Fra Thisted til tropisk brasiliansk landbrug – Wintex Agro har fået solidt fodfæste i Brasilien

Gennem deltagelse i The Trade Councils innovationscamp og sektorfokuserede webinar har Wintex Agro opnået adgang til det store brasilianske marked. 
Brasilien er verdens femtestørste landbrugseksportør og står for 10% af den globale landbrugseksport. I løbet af de kommende år forventes Brasiliens landbrugssektor at vokse markant hurtigere end det globale gennemsnit. Denne eskalering kommer hovedsageligt fra en forventet stigning i produktiviteten.
Produktionsmetoderne vil blive optimeret og forbedret bl.a. gennem ændring af arbejdsgange og tilførsel af ny teknologi. Dette, kombineret med at der også i Brasilien er et stort fokus på at optimere landbruget under en grøn dagsorden, vil skabe unikke muligheder for danske landbrugsvirksomheder, der specialiserer sig inden for automatisering, IOT og nye bæredygtige teknologier.

med rødder i den vestjyske muld

Wintex Agro er en landbrugsvirksomhed med rødder i Thisted og er en global markedsleder inden for automatiseret jordprøvetagning.
Virksomheden har specialiseret sig i at udvikle nogle af de hurtigste og mest præcise maskiner til at lave repræsentative jordprøver ved forskellige dybder. Denne teknologi er et vigtigt skridt i at kunne optimere landbrugsproduktionen og øge produktiviteten. Den præcise måling er essentiel for at kunne analysere jorden korrekt og få en indikation på den optimale mængde gødning, der skal bruges for at øge afgrødeudbyttet, produktiviteten, og minimere CO2 udledningen per kvadratmeter jord.
Dette mindsker presset på fødevareproducenterne for at rydde mere jungle og skov, da den samme mængde jord hermed giver et bedre udbytte – hvilket således også bliver en delkomponent i kampen for et mere bæredygtigt landbrug. 
quote ikon
Jeg har arbejdet med The Trade Council i mange år, og det har været en fornøjelse. Alexandre er vedholdende og hårdtarbejdende, hvilket fører til konkrete resultater i vores internationaliseringsstrategi. Jeg er meget tilfreds med det samarbejde vi har sammen med The Trade Council
Torben Vintex

med hjælp fra the trade council

Som et led i bestræbelserne på at komme ind på det brasilianske marked ønskede Wintex Agro sig en strategisk partner, der kunne supplere deres internationaliseringsstrategi med et lokalt greb og bredt netværk.
De kontaktede derfor The Trade Council og blev en del af et fokuseret webinar inden for præcisionslandbrug og en innovationscamp med fokus på teknologier og løsninger til bæredygtigt landbrug. Wintex Agro fik gennem sin deltagelse mulighed for at præsentere sine produkter og løsninger overfor adskillige brasilianske virksomheder, universiteter og innovationsmiljøer samt mulighed for efterfølgende at indgå i en direkte dialog med relevante partnere. Den virtuelle innovation camp strakte sig over tre dage og gav Wintex Agro eksponering overfor relevante potentielle partnere, deltagelse i virtuelle rundbordsdiskussioner om bl.a. teknologier til præcisionslandbrug samt mulighed for at interagere med førende forskningsmiljøer.
quote ikon
Det er utroligt vigtigt for de brasilianske landmænd at have en hurtig og præcis jordprøvetagning for at sikre, at de bruger den rette mængde gødning over store arealer. Wintex Agro har ramt en niche, som har stor værdi i Brasilien, og de er således med til at tage et vigtigt skridt i at øge landbrugsproduktiviteten i Brasilien
Alexandre Hornemann  Rådgiver, landbrug og fødevarer, The Trade Council i Brasilien

vil du vide mere om landbrug og fødevarer i brasilien?

Kontakt gerne vores rådgiver

Loading...