Gå til indhold
Kina

Danske løsninger hjælper Kina med håndtering af mental sundhed

Den danske organisation Center for Psykoedukation Research (CFPR)  arbejder med ambassaden i Beijing på at forbedre mental sundhed for unge i Kina.
Mistrivsel blandt unge er et globalt problem. Det gælder også i Kina, hvor unge ofte kan være udsat for stort præstationspræs for at udmærke sig i skolen, hvor høje karakterer og andre akkoladers betydning for efterfølgende jobsøgning kan være signifikante. Udfordringer med høj arbejdsløshed for unge understreger blot presset, som de unge kan føle.

Ifølge en undersøgelse udgivet af Social Sciences Academic Press China er knap 25 pct. af unge kinesere i risikogruppen for at udvikle depression, hvilket er over dobbelt så højt som undersøgelsens ældre aldersgrupper. Området har oplevet øget opmærksomhed fra kinesiske myndigheder, særligt efter COVID-pandemien, derfor sådanske CFPR etpotentiale i at dele danske erfaringer og løsninger i Kina. Med hjælp fra The Trade Council, kom virksomheden hurtigt i kontakt med samarbejdspartnere i Kina.

Få hjælp til at komme i kontakt med lokale aktører

CFPR er et klinisk fællesskab og konsultationscenter, som tilbyder psykoedukativ viden og skræddersyede løsninger til dem, som fokuserer på trivslen hos børn med internationale baggrunde – særligt baggrunde i asiatiske kulturer. Kinas ambitiøse 2030-plan for sundhedsvæsenet har som mål, at mindst 80 pct. af patienter, der lider af depression, skal have adgang til behandling inden 2030. Derfor er det også aktuelt for Kina at efterspørge løsninger, der virker. Løsninger, som CFRP kan bistå med.

Efter at have konsulteret sundhedsteamet på ambassaden i Beijing, hjalp The Trade Council i Kinas rådgivere virksomheden med at etablere kontakt til relevante aktører i Kina, som i dette tilfælde varbeslutningstagere inden for uddannelsesområdet, samt repræsentanter fra kinesiske skoler i Nordøstkinas millionby Yantai. Sammen har parterne siden taget første spadestik til et samarbejde med formål at hjælpe børn og unges mentale helbred i området.
quote ikon
”Danmark er kendt som en førende velfærdsnation og har omfattende ressourcer inden for psykologisk uddannelse og excellerer i personlige interventioner. Disse spænder fra indledende screenings til målrettede terapier for børn og deres miljøer. Ambassaden har spillet en afgørende rolle for CFPR i at nå ud til de relevante stakeholders i Kina med dens unikke adgang til markedet”
- Lili Yuan Projektleder for internationalt samarbejde i CFPR
Efter ambassadens hjælp med at etablere kontakt, arbejder parterne bl.a. på et ”TrivselsKompas Akademi”, hvor kinesiske skoleledere og lærere fra involverede pilotuddannelsesinstitutioner kan få rådgivning og sparring til implementering af trivselsfremmende tiltag på skolerne, som i sidste ende skal hjælpe de unges mentale helbred.
quote ikon
”Ambassaden er glad for at kunne hjælpe SMV’er som CFPR til at komme ind på det kinesiske marked. Vi har et kompetent team i The Trade Council, der kan tilbyde en dybdegående indsigt i landet og bistå virksomhederne med at navigere i en ny kontekst”
- Martin William Behbahani Teamleder for Health & Life Science på den danske ambassade i Beijing.

Kontakt

Vil du vide mere om dine muligheder i Kina? Så kontakt os og hør nærmere.
Loading...