Gå til indhold
Tyskland

Danske løsninger giver den grønne omstilling fuld gas i Tyskland

Knap 40 pct af al gas i Danmark er grøn. I Tyskland er det tal 1 pct. Derfor kigger tyskerne mod Danmark for at finde grønne løsninger.

I rådgivervirksomheden PlanEnergi er de specialister i alt, hvad der har med vedvarende energi at gøre. Men når det kommer til at skulle ind på nye markeder, har virksomheden ikke selv ressourcerne.

quote ikon
"Ingeniøren, der skal ud og sælge, er ikke altid den mest oplagte. Derfor var samarbejdet med The Trade Council en god mulighed for at få nogle til at lave noget opsøgende arbejde, og så kan ingeniørerne snakke løsninger.” 
- Jacob Rosholm Mortensen Ingeniør hos PlanEnergi

Stor omstilling af biogasanlæg

I Tyskland er der over 9.000 biogasanlæg, som lige nu producerer el og varme. Men i løbet af et par år mister mange den individuelle støtte, som staten har bevilget i 20 år til at lave el. Derfor er der nu gang i en stor omstilling, hvor de tyske biogasanlæg skal finde nye fremtidsperspektiver og overvejer at opgradere gassen i stedet.

Men selvom danske PlanEnergi har mange gode referencer her i landet, oplevede virksomheden, at det var svært at komme ind på det tyske marked på egen hånd.

“Når man kommer som privat virksomhed, kan man blive mødt af et ‘hvorfor skal vi lytte til jer?’ Men der er en stor respekt for Udenrigsministeriet, så vi er meget taknemmelige for de døre, der er blevet åbnet og muligheder for at komme i kontakt med potentielle kunder eller samarbejdspartnere.” fortæller Jacob Rosholm Mortensen.

De fleste biogasanlæg ejes af landmænd, der oftest kun har et enkelt anlæg. EAM, som PlanEnergi har fået en ordre fra, er drevet af en række kommuner og har seks anlæg, samt flere under opkøb. Derfor er der gode muligheder for mere samarbejde.

Virksomhedsalliancer skaber ordrer i Tyskland

I Tyskland har The Trade Council gode erfaringer med at lave alliancer, hvor de samler en flok virksomheder, som kommer med på delegationer og workshops.

“En af fordelene ved at samle flere virksomheder i en alliance er, at når én virksomhed lander en ordre og skal bygge noget, kan nogle af de andre virksomheder levere komponenter,” siger Kathrin Holm, der er handelsrådgiver i Berlin.

PlanEnergi er både medlem af den danske fjernvarmealliance og biogasalliancen i DACH-regionen og fået ordre i begge alliancer. 

“Vi kunne ikke selv være nået hertil på så kort tid. The Trade Councils rådgivere har været virkelig seriøse og grundige og har organiseret workshops, hvor vi kunne komme og dele vores erfaringer på godt og ondt” siger Jacob Rosholm Mortensen.

I biogasalliancen har PlanEnergi fået en ordre på to studier i Tyskland, og der er grundlag for flere projekter. Desuden har virksomheden flere tyske medarbejdere, en enkelt ansat i Tyskland og har kontorpladser ved Altona i Hamborg for at være tættere på beslutningstagerne i Tyskland.

Kontakt The Trade Council i Tyskland

Berlin

Loading...