Gå til indhold
Italien

Danske løsninger fremmer bæredygtighed i Italiens landsbrugs- og fødevareindustri

Danmark og Italien er markante globale aktører inden for landbrugs- og fødevareproduktion. Særligt mejeriproduktionen er af afgørende betydning i Italien. Med et stærkt ønske om at fremme den grønne omstilling i landbrugs- og fødevaresektoren, var der et stort potentiale for danske Lihme Protein Solutions. Med strategisk støtte fra den danske ambassade i Rom er virksomheden nu trådt ind på det italienske marked på succesfuld vis.

Lihme Protein Solutions er dedikeret til at fremme bæredygtighed ved effektiv udnyttelse af overskudsressourcer fra mejeriindustrien med fokus på udnyttelse af protein til både fødevarer og foder.

I en verden præget af klimaforandringer og befolkningsvækst, er der en særlig efterspørgsel efter teknologier til alternativ proteinudvinding såsom Lihme Protein Solutions ”ChimerAdsTM ”. Virksomhedens filosofi harmonerer derfor med dele af målene i Italiens genopretningsplan, der med en bevilling på 6,8 milliarder euro investerer i grøn omstilling i landbrugs- og fødevaresektoren. 

Lihme Protein Solutions succesfulde indtræden på det italienske marked skyldes bl.a. deres unikke separationsteknologi, som muliggør omdannelse af overskydende biprodukter fra mejeriproduktion til nye værdifulde indtægtskilder. Lihme Protein Solutions fremhæver f.eks. valleproteiner, som et biprodukt med et stort potentiale. Valle opstår under osteproduktion og bruges i Italien ofte til at lave Ricotta eller til dyrefoder, men det er hidtil ikke blevet anerkendt som en værdifuld ressource, men nærmere som et affaldsprodukt.

"Det var tydeligt, at Lihme Protein Solutions havde potentiale til at give den italienske mejerisektor en betydelig fordel. Nu viser resultaterne sig at være endnu mere lovende end først forventet. Virksomhederne ønsker at indgå i et langsigtet partnerskab, der forhåbentligt kan bidrage til en større ændring af hele den italienske mejerisektor," udtaler Francesca Zaccarelli, landbrugs- og fødevareekspert ved den danske dmbassade i Rom.

Italiens førende fødevareorganisationer har det seneste år præsenteret flere innovative projekter for den italienske regering med henblik på modernisering og forbedring af landets fødevareproduktion. Af den årsag var det for Lihme Protein Solutions vigtigt hurtigt at kunne identificere de mest relevante partnere og forstå potentialet i deres teknologi hvilket skete i tæt samarbejde med den danske ambassade i Italien. Et pilotprojekt, projekteret til at starte i 1. kvartal i 2024 omfatter derfor ikke kun et enkelt produktionsanlæg i Italien, men repræsenterer et langsigtet samarbejde med en af de største italienske mejerikoncerner. Ambassadens støtte har især spillet en rolle i at skabe indledende adgang til markedets vigtige aktører, afstemme alle partnernes forventninger og efterfølgende støtte projektets videre fremgang.

”Samarbejdet med den danske ambassade i Italien har givet os de rette forbindelser og indsigter, der har gjort det muligt at vise effektiviteten af vores løsninger overfor relevante aktører i den italienske landbrugs- og fødevaresektor. Vi er i øjeblikket ved at afklare de sidste detaljer af vores første pilotprojekt i Italien, der involverer en af de største aktører inden for mejerisektoren. Dette udgør det indledende skridt i retning af en mere ambitiøs strategi på det italienske marked samt yderligere teknisk samarbejde med landbrugs- og fødevarevirksomhederne," udtaler Allan Lihme, CEO for Lihme Protein Solutions.

Kontakt

Hvis du vil vide mere om mulighederne på det italienske marked, så kontakt Francesca Zaccarelli fra den danske ambassades landbrugsfødevareteam på [email protected] eller +393440868524, og find ud af, hvordan du kan få værdifuld støtte til din virksomhed ved at skabe unikke lokale kontakter.