Gå til indhold
Tyskland

Danske Biometric Solutions øger borgerservicen i Tyskland

Hvad er det tyske marked for noget, og hvem er ejerne af de kunder, vi gerne vil have fat i? De spørgsmål stod danske Biometric Solutions med, da de ville udvide deres forretning til vores naboer syd for grænsen.
Biometric Solutions udvikler borgerserviceløsninger til de danske kommuner. Og nu også til de tyske. 

For to år siden besluttede virksomheden, at de skulle eksportere deres løsninger til Tyskland - et kæmpestort land, hvor alle forbundslandene er forskellige - og det gav Biometric Solutions anledning til spørgsmål:

"Hvordan er det, at kommunerne bestiller varer, hvem giver de opgaverne, og hvordan laver de et udbud?" 
Play video

"VI ØGER BORGERSERVICEN OG DIGITALISERER PROCESSEN"

Biometric Solutions har nogle af løsningerne på en række væsentlige udfordringer i de tyske kommuner.

Fra maj 2025 skal alle billeder, der bruges til eksempelvis pas, nemlig være digitale. Og når de mange pas skal udleveres til borgerne, har Biometric Solutions også en løsning.

“Det at kunne få en dokumentboks som medarbejder, der kan udlevere pas, på en brøkdel af den tid, som det vil tage for en medarbejder, og som gør det nemmere for borgerne, jamen det er win, win, win,” siger Michael Barsøe, der er salgsdirektør for Tyskland i Biometric Solutions.

“Vi øger borgerservicen, vi simplificerer og digitaliserer processen og vi skaber en tidsbesparelse for kommunerne.“

quote ikon
"Den respekt, der ligger imellem de her myndigheder og The Trade Council, den er uvurderlig, og den havde vi ikke selv kunne komme i nærheden af."
Michael Barsøe Salgsdirektør for Tyskland, Biometric Solutions

The Trade Council åbner døre til myndighederne

Da Biometric Solutions skulle ind i Tyskland, var salgsstrategien at finde en reseller, som allerede var en trusted partner blandt kommunerne.

Men først skulle govtechvirksomheden finde ud af, hvilket marked det overhovedet var, de stod overfor. 

“The Trade Council har skaffet os adgang til Indenrigsministeriet i Tyskland, og det har givet os værdifuld information om markedet i forhold til, hvilke beslutninger vi skulle træffe,” fortæller Michael Barsøe.

Biometric Solutions var også med The Trade Council på messer, hvor de havde den første dialog med de tyske kommuner og fandt ud af, hvordan situationen med digitalisering i Tyskland ser ud.

Salgsdirektøren peger også på, at man som dansk virksomhed godt kan mærke det netværk og den tillid, der er bygget op mellem The Trade Council og de tyske myndigheder.

“Den her respekt, der ligger imellem de her myndigheder og The Trade Council, den er uvurderlig, og den havde vi ikke selv kunne komme i nærheden af.”

“Hvis vi selv havde henvendt os til de tyske myndigheder for at præsentere vores produkt, var det ikke sikkert, at de havde haft tid til at se det,” siger Michael Barsøe.

Det tyske marked dækker over 11.500 kommuner, som er slået sammen i 5.000 forvaltninger fordelt på 16 Bundesländer.

Vil du høre mere om jeres muligheder på det tyske marked?

Loading...