Gå til indhold
indien

Dansk telemedicinsk løsning hjælper det indiske sundhedsvæsen

Sundhedssektoren står overfor massive udfordringer i Indien. Med Indien som verdens mest befolkede land er antallet af patienter også tilsvarende højt, men antallet af varme hænder ikke tilstrækkelig. Derfor er der et stort potentiale for effektive innovative og teknologiske løsninger. vCare Denmark er et bevis på dette. Med hjælp fra sundhedsteamet i The Trade Council i Indien har vCare Denmark opbygget en stærk markedsposition i Indien og er nu med til at gøre en reel forskel i Indiens sundhedsvæsen med deres teknologi, som bidrager til at give lige adgang til sundhedsydelser uanset geografi og økonomi.
I de senere år har Indiens sundhedssektor gennemgået betydelig vækst og transformation. Udviklingen er drevet af faktorer som en voksende ældre befolkning, en stigende disponibel indkomst, øget sundhedsbevidsthed, teknologiske fremskridt og understøttende politikker. Indiens sundhedsvæsen står dog stadig over for en massiv udfordring – mangel på sundhedsfagligt personale. Indien arbejder derfor i disse år på historisk store investeringer i sundhedssektoren. Digital sundhed og teknologiske løsninger vil spille en afgørende rolle i Indiens fremtidige sundhedssektor. 

Det er netop her, at der er potentiale for danske virksomheder som vCare Denmark. Det var således med god grund, at vCare Denmark vendte blikket mod det indiske marked. vCare Denmark distribuerer nemlig sundhedsteknologiske produkter og services, som kan gøre en forskel for patienter, personale, sundhedsvæsen, økonomi og en grønnere fremtid.

Hvem er vcare denmark?

vCare Denmark er en sundhedsteknologisk produkt- og servicevirksomhed og har årtiers erfaring med implementering af forbindende sundhedsteknologier. vCare Denmark har udviklet telemedicinplatformen Cordia®, som adresserer demografiske og arbejdsstyrkerelaterede udfordringer, som set i Indien, da den nemt forbinder lægen og patienten via en mobilapp. Platformen giver let tilgængelige sundhedsydelser for alle, er tidsbesparende for både patienten og lægen, og reducerer samtidig klimaaftrykket. Med andre ord er vCare Denmarks løsninger klar til øjeblikkelig værdiskabelse for patienten og lægen, samt skaber en reduktion af arbejdsbyrden.

the trade council har åbnet døren

Sundhedsteamet fra The Trade Council i Indien afholdte fire workshops med vCare Denmark i perioden marts til juni 2023, som inkluderede 1:1-interview med en sundhedsrådgiver samt sundhedsrådgivende bestyrelse fra The Trade Council, for at diskutere lokale markedsindsigter, interessentstyring, organisering af webstedsbesøg og delegation samt opbygning af partnerskaber mm. The Trade Councils sundhedsteam introducerede vCare Denmark til et SDG Business Accelerator Program, et værktøj til små og mellemstore virksomheder. Acceleratorprogrammet giver indblik i fremtidige krav og reguleringer for at levere en bæredygtig sundhedsplatform i Indien, inspiration til hvordan kravene kan oversættes til eksportmuligheder, inputs til en konkret markeds- og strategiplan i Indien samt netværk og sparring med ligesindede virksomheder i den indiske sundhedsteknologisektor.

Som en del af SDG Business Accelerator-programmet organiserede sundhedsteamet i The Trade Council med stor succes et markedsbesøg, i delstaterne Gujarat og Uttar Pradesh, fra d. 15. til 19. maj 2023. Besøget markerede forskellige milepæle for den danske opstart af sundhedsteknologi i Indien, herunder:

Underskrivelse af en aftalememorandum med Institute of Kidney Disease and Research Centre, på hospitalet, Ahmedabad Civil Hospital, i delstaten Gujarat. 
Foreløbige drøftelser om synergier med offentlige sundhedscentre og lokale sundhedscentre, med Department of Health and Family Welfare, i delstatsregeringen Gujarat.
Samarbejdsdrøftelser om offentlige sundhedsinstitutioner med delstatsregeringen i Uttar Pradesh.

Som en del af SDG Business Accelerator programmet præsenterede sundhedsteamet til slut en køreplan for fremtidige markedsmuligheder for vCare Denmark i Indien
quote ikon
"På IKDRC sætter vi pris på nye innovationer og anvendelsen af digitale sundhedsteknologiske løsninger i vores sundhedssystem. Som leder forestiller jeg mig, at teknologi kan løse mange daglige udfordringer - for både patienter og hospitaler. Vi er taknemmelige for, at The Trade Council har sat os i forbindelse med vCare Denmark. Vi kører allerede et vellykket pilotprojekt med dem og ser frem til et fortsat engagement i fremtiden."
- Dr. Vineet Mishra Direktør, Institute of Kidney Disease and Research Centre (IKDRC), Ahmedabad, Gujarat.
Ambassadør, Freddy Svane, og administrerende direktør for vCare Denmark, Khushboo Verma.
quote ikon
”Jeg vil gerne udtrykke min oprigtige værdsættelse for den vedvarende støtte fra The Trade Council i Indien. Deres samarbejde og opmuntring har været afgørende for at bemyndige mig til at forfølge min passion for at skabe positive forandringer inden for den indiske sundhedssektor. Jeg føler mig heldig og ydmyg som sundhedsteknologisk iværksætter af en lille og mellemstor virksomhed fra Danmark over for denne overvældende respons fra mit oprindelsesland”.
- Khushboo Verma Administrerende direktør for vCare Denmark

Kontakt

Loading...