Gå til indhold
Indien

Dansk teknologi kan hjælpe med at opfylde Indiens klimamål

Indien blev tidligere i år det folkerigeste land i verden med over 1,4 milliarder indbyggere. Med en fortsat stigende økonomisk vækst stiger efterspørgslen efter energi i Indien, som fra 2030 bliver verdens tredjestørste energiforbruger.

I dag bliver 57 pct af energiforbruget dækket af fossile brændstoffer, men landets klimamål er ambitiøse. Målet er en reducering af CO2-intensiteten i energiproduktionen på 45 pct i 2030 samt CO2-neutralitet i 2070.

Disse klimaambitioner skaber muligheder på det indiske marked, også for danske organisationer og virksomheder, eftersom innovation, erfaring og viden er nødvendigt for, at de ambitiøse klimamål kan opfyldes. Det er her den danske klimateknologivirksomhed Stiesdal kommer ind i billedet. De arbejder på at udvikle og kommercialisere teknologier, der modvirker klimaforandringerne.

Stiesdals teknologier er skabt med fokus på industriel produktion og skalerbarhed. Dette har udmøntet sig i et produktkatalog, der indeholder en flydende havvindmølleplatform, en kompakt elektrolyse enhed til grøn hydrogen, opbevaringsenheder til overskydende grøn energi samt fangst og lagring af CO2. 

En visualisering af Stiesdals flydende havvindmølleplatform

Med tanke på Indiens ambitiøse klimamål samt Stiesdals teknologier, er Indien et oplagt marked for Stiesdal at ekspandere til. Dog er det ikke uden komplikationer at udvide sine aktiviteter til et andet land. Det er især gældende i et land som Indien, som kan være svært for nye virksomheder at navigere i.

Det tager blandt andet tid at danne gode relationer med de rigtige interessenter – tid som ekspanderende virksomheder typisk ikke har. Derfor tog Stiesdal kontakt til The Trade Council i Indien samt Innovation Centre Denmark hos det danske generalkonsulat i Bangalore for at få arrangeret møder med relevante potentielle indiske samarbejdspartnere.

På sit visit i Indien i april måned havde Stiesdal møder med førende virksomheder samt relevante organisationer inden for energisektorenfor at afsøge mulighederne for anvendelse og finansiering af deres produkter i Indien. Her spillede The Trade Council i Indien og Innovation Centre Denmark Bangalore en afgørende rolle i at få stablet møderne med de forskellige interessenter på benene samt at fungere som forbindelsesled mellem de to mødende parter.

quote ikon
”Partnerne, vi opnåede møder med, var både utrolig relevante, og på et niveau vi aldrig ville kunne nå, hvis vi selv skulle stå for at arrangere møderne. Processen var uden besvær for os, idet The Trade Council i Indien og Innovation Centre Denmark Bangalore stod for alt det praktiske.”Vi sidder noget overvældet tilbage, over hvor stort et ’punch’ et sted som Generalkonsulatet i Bangalore kan have – og det burde flere personer vide.”
Henrik Stiesdal, stifter og CTO, Stiesdal A/S
The Trade Council i Indien arbejder konstant med at forbinde dansk ekspertise, viden, teknologier og produkter sammen med indiske problemstillinger, udfordringer og efterspørgsel. Særligt sektoren for vedvarende energi er et stort fokus fra The Trade Council i Indien, som blandt andet driver virksomhedsalliancer på både vind- og P2X-området. 

Din kontakt I Indien

Har du spørgsmål vedrørende alliancerne, kan du kontakte Generalkonsul Eske Rosenberg. Har du generelle spørgsmål til det indiske marked, kan du kontakte til The Trade Council i Indien på følgende hjemmeside: indien.um.dk. 
Loading...