Gå til indhold
Kina

Dansk robot lærer kinesiske børn at kode

Kinas uddannelsesmarked har undergået mange drastiske ændringer i de seneste år. ICDK Shanghai har hjulpet den danske virksomhed, KUBO Robotics, med at finde nye tilgange til deres position på det dynamiske marked.

Venstre, højre, frem og tilbage. Den lille robot, KUBO, ruller rundt efter en nøje planlagt rute. Robottens bevægelser ser måske simple ud, men den lærer børn fra 4 år og op at kode – helt uden at bruge en skærm. Det unikke læringssystem hedder TagTile® og er produceret af den prisvindende danske virksomhed KUBO Robotics. I de seneste år har virksomheden samarbejdet med Innovation Centre Denmark (ICDK) i Shanghai for at skabe partnerskaber på uddannelses- og børneområdet samt styrke deres markedsposition efter implementeringen af nye retningslinjer på Kinas uddannelsesmarked.

I 2021 introducerede de kinesiske myndigheder den såkaldte ”double reduction policy”, der har medført ændrede og vanskeligere forhold for virksomheder med løsninger til uddannelsessektoren. Det har påvirket Kinas enorme uddannelsesmarked og virksomheder som KUBO Robotics, der har været nødt til at tilpasse sig de nye markedsvilkår – og gentænke deres forretningsstrategi som international virksomhed.

ICDK ÅBNER DØREN TIL MARKEDET

ICDK Shanghai har lavet flere aktiviteter med KUBO Robotics for at finde innovative løsninger og nye indgange til markedet. KUBO Robotics og ICDK har for eksempel samarbejdet gennem innovationsprojektet ”Child Friendly Communities” (CFC), der kort sagt udforsker, hvordan vi kan skabe de bedste levevilkår for børn, hvilket er i tråd med Kinas fokus på området. Projektet fremmer også vidensudveksling mellem Kina og Danmark og bygger bro til dansk kompetence inden for flere sektorer.
quote ikon
“Danmark har noget af det bedste uddannelse og innovation i verden. Derfor har ICDK’s støtte hjulpet os med at navigere på det kinesiske marked og skabt nye forbindelser til væsentlige stakeholders på det kinesiske uddannelsesområde.”
Mick Chen, Managing Director, KUBO Robotics China
Senest har ICDK og den danske ambassade i Beijing hjulpet med at afholde KUBO Robotics’ TagTile Coding Competition, hvor børn fra hele Kina har konkurreret om at blive TagTile®-mestre. KUBO Robotics har også fået en permanent plads hos den innovative børnevenlige demo-facilitet i byen Suzhou. Faciliteten er sat op med støtte fra ICDK og myndigherne i Suzhou og har til formål at støtte børns læringsmiljø gennem adgang til læringsmidler som TagTile®-systemet. Dette har givet KUBO Robotics en større synlighed hos både interessenter og forbrugere. 

Et komplekst marked kræver innovative løsninger

En af de helt store udfordringer for internationale virksomheder i Kina er at følge med i alle de politiske regulativer, der former markedet. Dertil kommer besvær med at skabe et stærkt brand uden at have et stort netværk eller markedsindsigter at trække på. ICDK har hjulpet KUBO Robotics med at få indsigt i markedsvilkårene samt skabt netværk til uddannelsessektoren og Kinas store børneområde. Det har resulteret i nye interessante partnerskaber samt en større synlighed af KUBO Robotics hos aktører i det kinesiske uddannelsesmiljø.

Din kontakt i ICDK CHINA

ICDK er klar til at hjælpe din virksomhed med at bygge bro til nye partnere i det kinesiske økosystem, herunder på uddannelses- og børneområdet. Kontakt os, hvis du gerne vil lære mere om vores arbejde, og hvad vi kan tilbyde.
Loading...