Gå til indhold
UGANDA

Dansk fødevare- og landsbrugsdelegation i Uganda

FOSS var en af seks danske virksomheder, som for nylig deltog i en fødevare- og landsbrugsdelegation til Uganda.
Især i byerne i Afrika stiller både politikere og befolkningerne stadig højere krav til fødevaresikkerhed,” siger Michael Vinther Møller, salgsmanager i Hillerød for Foss.

FOSS producerer udstyr til at vurdere og kontrollere kvaliteten i fødevarer, hovedsageligt i mejeriprodukter, korn, foderstoffer - men også i kød, korn, olie og sukker.

Salgsmanageren fra FOSS er langt fra den eneste, som undersøger muligheder for at udvide på det afrikanske marked.  FOSS er en af seks danske virksomheder inden for fødevareindustrien, som deltager i en delegation til Uganda i denne uge. Foruden den sjællandske virksomhed deltager Robo SKOV, RobCo, HOS Agronomy og Engsko i delegationen. Flere af virksomhederne har allerede aktiviteter i Uganda, men de ønsker at styrke samarbejdet yderligere. 

85 % af verdens mælkeproduktion med testudstyr fra Foss. Michael Vinther Møller er positivt på mulighederne for at udvide FOSS aktiviteter yderligere i Østafrika efter besøget i Uganda. Virksomhederne, som Michael Vinther Møller mødte under besøget, var særdeles positive, og han er overbevist om, at FOSS nu styrker sin position på markedet i Uganda gennem salg til flere af de besøgte virksomheder

Den danske ambassade i Uganda har i samarbejde med Landbrug og Fødevarer arrangeret et eksportfremstød i Uganda for danske virksomheder inden for blandt andet behandling af fødevarer, fødevareteknologi og kvalitetskontrol af fødevarer. Delegationen var i Uganda fra den 13. til den 16. september. 

Udover at møde potentielle samarbejdspartnere og potentielle kunder vil de deltagende virksomheder få øget kendskab til markedet og styrket netværket blandt førende forretningsfolk. 
Michael Vinther Møller (th.), FOSS møder repræsentant fra Brookside Dairy