Gå til indhold
Portugal

Websummit giver techsektoren vokseværk

Den portugisiske techsektor har vokseværk, der senest er blevet forstærket af en forlængelse af kontrakten med endnu 10 år for Europas største techkonference, Web Summit. Jorden er hermed gødet for danske techvirksomheder og -startups, der med fordel kan vende blikket mod det portugisiske marked i de kommende år. 

Portugal har de seneste år oplevet en økonomisk opblomstring efter mange års stilstand. Sideløbende har den portugisiske hovedstad besluttet at genopfinde sig selv som Europas førende tech hub. I sidste uge kom byen et stort skridt tættere på at nå dette mål med offentliggørelsen af, at Lissabon også de kommende 10 år vil være værtsby for Web Summit.

”Denne 10-års aftale vil definitivt gøre Lissabon til en ny nøglehovedstad for innovation, entrepreneurship og talent. De næste år vil vi se en markant vækst i IT investeringer i Lissabon,” fortæller byens borgmester, Fernando Medina.

Flere internationale iagttagere og medier deler borgmesterens begejstring og høje forventninger til Lissabons blomstrende techsektor. Forbes har kaldt Web Summit for ”den bedste tech konference på planeten,” og Wall Street Journal beskriver Lissabons techsektor som ”en af Europas mest blændende stjerner”. Tiden er altså moden for danske virksomheder til at satse på det portugisiske techmarked netop nu.

Mette Strøbech Bader, handelsrådgiver på den danske ambassade i Lissabon, fortæller: ”Vi har en unik situation i år, der giver en fantastisk mulighed for danske virksomheder. Udover at få lov til at sætte fingeren på techverdenens puls, så er Websummit en enestående anledning  til at networke. I år kan man sammen med ambassaden være med til at kreere en tradition for danske deltagere omkring denne vigtige begivenhed, hvor vi tilbyder et eksklusivt event med den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, for danske virksomheder.”

Det var fantastisk at få mulighed for at networke med forskellige typer af virksomheder, som man nok ikke ville have fået muligheden for at møde ellers.

Christian Hansen, Medstifter og Kreativ direktør  Supertusch

Web Summit konferencen i Lissabon er et ideelt møde- og netværkssted både for veletablerede danske techvirksomheder såvel som for startups. Begivenheden samler hvert år mere end 70.000 CEOs fra techvirksomheder og voksende startups, politiske beslutningstagere og regeringsledere fra over 170 lande, der mødes for at diskutere techverdenens fremtid, networke og lytte til nogle af konferencens over 600 talere.

”Det var fantastisk at få mulighed for at networke med forskellige typer af virksomheder, som man nok ikke ville have fået muligheden for at møde ellers. Derudover var det en stor fordel for os at få lov til at tage vores egen kunde med – hvilket var en rigtig god mulighed for at styrke relationen mellem os,” fortæller Jonas Christian Hansen, medstifter og kreativ direktør for det digitale design bureau Supertusch (deltager 2017).

I år afholdes Web Summit d. 5. – 8. november, og den danske ambassade i Lissabon afholder i den forbindelse et eksklusivt arrangement d. 7. november med deltagelse af den danske tech ambassadør, Casper Klynge, for danske virksomheder samt eksklusive networking dinners d. 6. november.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder i Portugal? 

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Vil du vide mere?  Læs vores relaterede indhold 

    Loading...