Gå til indhold
spanien

Der er vind i sejlene for vedvarende energi i Spanien

Danske virksomheder, der arbejder med vindenergi og vedvarende energiløsninger, kan med fordel se mod det spanske marked, hvor gode forretningsmuligheder ligger lige rundt om hjørnet.

Efter en årrække med et stop for støtte til nye projekter og problemer med honorering af de eksisterende anlæg, får vedvarende energiløsninger nu nyt vind i sejlene i Spanien.

Den spanske regering afholdt i 2017 to VE-udbud på samlet set 8.000 MW, der skal imødekomme EU’s 2020-mål. Størstedelen af udbuddet er gået til vind- og PV-solenergi til rene markedspriser uden tilskud, som skal igangsættes inden 2020. 

Som følge af en forestående ændring af VE-målene til 2030, forventes der de kommende år en øget efterspørgsel i Spanien for modne VE-teknologier, der kan levere energi til konkurrencedygtige priser. Det gælder især for vind og solenergi, men også for bioenergi.

Det er derfor en rigtig god investering for danske virksomheder at satse på det spanske marked netop nu, hvor der skal sættes strøm til udviklingen af vedvarende energiløsninger i de næste årti.

”Med de seneste udbudsrunder for ny kapacitet af vedvarende energi i Spanien er der igen kommet gang i den spanske vindsektor. The Trade Council i Spanien kan hjælpe med at udnytte de nye muligheder frem mod 2020, også på retro-fit markedet med de mange allerede installerede møller.” 
Lars Gade Holm, Handelschef Den danske ambassade i Madrid
Danske VE teknologileverandører kan finde gode forretningsmuligheder på det store spanske marked, især inden for teknologier som vindenergi. Det skyldes både de stærke danske kompetencer og erfaringer, der er vidt anerkendt af både spanske spillere og myndigheder, og et sort og delvist uudnyttet markedspotentiale.

Vil du vide mere om din virksomheds muligheder i Spanien?

Så kontakt os og hør nærmere.

Loading...

    Vil du læse merE?  Se vores relaterede indhold 

    Loading...