Gå til indhold
singapore/Sydøstasien:

Vil du udvikle morgendagens byer? Vær på forkant og få regeringsstøtte

Danske virksomheder kan netop nu søge om flere hundrede millioner kroner i støtte under Singapores Cities of Tomorrow program. Cities of Tomorrow er ét af mange kommende tilskudsprogrammer til forskning og udvikling af infrastruktur på tværs af Sydøstasien, hvor dansk ekspertise er i høj kurs.

Det anslås, at Sydøstasien alene over de næste 15 år har brug for årlige investeringer i infrastruktur i omegnen af 1200 milliarder kroner. Inkluderer man resten af Asien er tallet knap ti gange større. Singapore er en god indgangsvinkel for danske virksomheder, der gerne vil udvikle morgendagens byer i Sydøstasien, da landet byder på finansieringsmuligheder samt udsyn og afsæt til resten af regionen.

I løbet af januar offentliggøres 13 nye udviklingsmuligheder under initiativet ’Cities of Tomorrow’, der er en af de mange regeringsstøttede planer til at understøtte regionens hastige udvikling og urbanisering. De 13 projekter er endnu ikke offentliggjort, men det forventes, at der samlet bliver afsat 300 millioner kroner til direkte finansiel støtte. Støtten gives primært til udvikling af nye konstruktionsmetoder, dataindsamling, bygningsmaterialer, avanceret software, energi- og miljøoptimerende løsninger samt monitorerings- og analyseredskaber. Støtte, som the Trade Council kan hjælpe din virksomhed et skridt nærmere.  

Danske erfaringer har nemlig gode chancer for at komme i spil og skabe stor værdi i Singapore, som har gang i en storstilet tranformation og modernisering af bygge- og byplanlægningssektoren. Med Cities of Tomorrow-programmet vil man sikre, at bystaten fortsat fremstår levevenlig, robust og bæredygtig. Det skal ske gennem forskning, udvikling og innovation, så man er rustet til at drage fuld nytte af infrastrukturopbygningens mange kommercielle muligheder på tværs af hele Asien. 

Hvad er mine muligheder, og hvordan søger jeg støtte?

Singapore uddeler støtten gennem såkaldte 'grant calls'. Her annonceres udfordringer, hvorefter projektkonsortier kan byde ind med forslag til løsninger. I projektkonsortiet kræves en lokal partner, og den danske ambassade i Singapore er ajour med branchens seneste udbud og kan bistå med alle aspekter af ansøgningsprocessen. Det gælder både sammensætning af projektkonsortier, partnersøgning, udfærdigelse af ansøgninger og generel rådgivning om markedet.

Samtidig er handelsafdelingen i Singapore en del af det regionale handelssamarbejde i Sydøstasien, som tilbyder eksportrådgivning til danske virksomheder på tværs af hele regionen. Det gør, at du kun skal tage kontakt til én rådgiver for at få adgang til og indsigt i alle markeder. Et eksempel er den danske sammenslutning og eksklusive samarbejdsaftale under den nye ’Infrastructure Asia’ platform. 

Bliv en del af Infrastructure Asia

Singapore søsatte i slutningen af 2018 regeringskontoret ’Infrastructure Asia’ for at skabe adgang og overblik til infrastrukturprojekter på tværs af Asien for udvalgte private virksomheder og investorer. Infrastructure Asia kan ses som et alternativ til Kinas Bælt- og Vejinitiativ, der som markedsplads samler projekter inden for udvikling af morgendagens byer og fremtidens infrastruktur, der skal klargøre regionen til at imødekomme den kraftige urbanisering, befolkningstilvækst og miljøudfordringer.

Seth Tan, Executive Director i Infrastructure Asia, byder danske virksomheder velkommen ombord:

"Efterspørgslen på infrastrukturløsninger i Asien vil være omkring 11000 milliarder kroner årligt. Det åbner enorme forretningsmuligheder for ingeniører, bygge- og anlægsvirksomheder såvel som rådgivningsvirksomheder og kapitalforvaltere. Hele branchen! Infrastructure Asia byder førende danske virksomheder velkommen som partnere, når vi rækker ud til Asiens regeringer."

Tidligt engagement med Infrastructure Asia er nøglen til få et forspring og solidt fodfæste på markedet. Ambassaden i Singapore har indgået en eksklusiv samarbejdsaftale, som sikrer dansk synlighed og direkte adgang til seneste nyt.

Samarbejdsaftalen indbefatter tre forhåndsorienteringer af ledelsen i Infrastructure Asia, tre netværksevents afholdt af ambassaden og løbende orienteringer om udbud og markedsindsigter i løbet af 2019.

Læs her, hvordan du bliver en del af den danske sammenslutning og kommer først i køen.

vil du være på forkant med sydøstasiens udvikling af infrastruktur?

Kontakt os og hør, hvordan vi sammen hjælper dine løsninger og ekspertise på vej.

Loading...

    Vil du vide mere? se vores relaterede indhold

    Loading...