Gå til indhold
Tyskland

styrkede bånd mellem den tyske og danske uddannelsessektor betyder nye muligheder for danske EdTech-virksomheder

Platformen ”Digitales Dänemark” skal gøre det muligt for danske virksomheder at udnytte det opståede momentum – og du kan være med!

Tyskland investerer i disse år massivt i uddannelsessektoren bl.a. med fokus på at opbygge en digital uddannelsesinfrastruktur. Især COVID-19-krisen har øget opmærksomheden på behovet for digitalisering på de tyske skoler, og i denne forbindelse falder snakken ofte på Tysklands nordiske nabo. Danmark ses nemlig som et foregangsland, når det handler om digital uddannelse og læring. 

The Trade Council i München har siden 2020 haft gode erfaringer med at hjælpe danske EdTech-virksomheder i forhold til det tyske marked. Disse projekter har været værdiskabende på både tysk og dansk side, og interessen for nye (og danske) EdTech-løsninger er stor. Den tyske efterspørgsmål på dansk udviklede teknologier er sammen med Danmarks gode omdømme i Tyskland den perfekte opskrift på lovende eksportmuligheder. 

”Digitales Dänemark” – en platform for videndeling og værdifulde netværk

For at styrke forbindelsen mellem den danske og tyske uddannelsessektor, arbejdes der lige nu på en eksponeringsplatform, som har til formål at styrke danske EdTech-virksomheders muligheder for at skabe stærke netværk, give indblik i det tyske uddannelsessystem og samtidig hjælpe virksomhederne med at få en fod ind på det tyske marked.

Det tyske uddannelsessystem er kendt for at være komplekst, og derfor er platformen bygget op om fire specifikke regioner i Tyskland. På den måde kan de relevante beslutningstagere og aktører rammes, og der laves en fokuseret indsat med det formål at udnytte markedspotentialet.

Man ved, at digitalisering skal fremskyndes i den tyske uddannelsessektor, men tyske interessenter spørger ofte sig selv, hvordan dette gøres.
For at blive en del af den digitale uddannelsesoffensiv i Tyskland som udefrakommende og være i stand til at navigere i det komplekse tyske uddannelsessystem, er det vigtigt at nærme sig de grænseflader, der har betydning på både operationelt og politisk niveau.
Vi udvikler platformen til dette formål - for at bringe danske repræsentanter i kontakt med de rigtige regionale kontaktpersoner.

Theresa Maria Winter Handelsrådgiver hos The Trade Council i München

Hvad kan man forvente af platformen?

  • Erfaringsudveksling med relevante tyske beslutningstagere og aktører fra uddannelsessektoren på både det operationelle plan såvel som det politiske.
  • Webinarer, tech talks og roundtable-diskussioner, der giver indblik i de aktuelle markedsbehov, forventede investeringer og konkrete muligheder.
  • Præsentation af danske best practice cases for relevante tyske beslutningstagere og aktører.
  • Deltagelse i delegationsbesøg til udvalgte regioner i Tyskland samt deltagelse ved indgående delegationsbesøg til DK.
  • Fælles messedeltagelse i Tyskland på relevante fagmesser.
  • Og meget mere.

Hvis du har interesse i at være en del af programmet eller hvis du har spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte handelsrådgiver Theresa Maria Winter på [email protected].

Programmet startes op i fjerde kvartal af 2021.